Hoe lekkage platdak verhelpen?

Harm80

 • #1
Hallo,

ik heb recentelijk een woning gekocht en 1 vertrek met platdak heeft vochtschade en schimmelplekken in het gipsplafond. Nou heb ik een kijkje op het dak genomen en daar deze drie foto's van gemaakt:
Ik heb geen ervaring met daken (en bouw in het algemeen), maar heb toch een idee waar de mogelijke oorzaak van de lekkage ligt: als je naar de eerste foto kijkt zie je de aangrenzende schuur met wand van houten delen. Hier zitten soms flinke (verticale) kieren in. Het dakleer loopt omhoog tegen deze houten wand en is er tegenaan gespijkerd. Ik verwacht dat hier slagregen naar binnen kan komen en onder het dak komt.

De twee andere foto's tonen ook het dak, foto 3 geeft de verbinding van het platdak met de naastgelegen muur van het andere gebouw aan; ik zou denken dat dit beter is uitgevoerd en dat hier geen lekkage optreedt.

Wat denken jullie? En wat zou een goede aanpak zijn om dit probleem te verhelpen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat een lappendeken! Enige goede aanpak zou zijn om de dakbedekking te laten vervangen en kritisch naar de afdichting tov de andere daken laten kijken. En ik ben bang dat als het dakleer er af is dat je nog meer ellende gaat tegenkomen.

  Is dat puntdak ook van jou?

  Off topic, wat staat er in je koopcontract mbt verborgen gebreken?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Dit valt niet onder de verborgen gebreken, dit is gewoon zichtbaar tijdens een bezichtiging.

  Bij het metselwerk zit lood,dat hangt te laag, daar kan het water capillair opzuigen.

  Bij het hout, tja bij slagregen loopt het water daar zo achter de dakbedekking.

  Maar het kan ook condens aan de onderzijde zijn die de schimmel veroorzaakt. Edit: dit alleen als er geen isolatie aanwezig is.

  Dak inspecteren op lekkages.
   

  Harm80

  • #4
  Hallo,

  dank voor jullie reacties. Ik moet onderzoeken of er isolatie is in dit dak. Zouden vochtproblemen door gebrek aan isolatie ontstaan door condensatie?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu