Lekkage afvoer gootsteen keuken - hoe op te lossen?

Laliesel

  • #1
Er lekt telkens een beetje water in m'n gootsteenkastje. Dit gebeurt zo te zien in 't eerste deel van de afvoer, aan de achterzijde, vlak onder de gootsteen (zie blauw op foto's).
lekkage gootsteen - totaal overzicht.jpg
.
lekkage gootsteen - lekt aan achterkant.jpgIk hoop 't zelf op te lossen, maar wellicht is dit een klusje wat ik niet zelf kan? Ik heb alles losgehaald (wat smerig trouwens, maar dat even terzijde). Het deel dat vastzit aan de spoelbak zit hier volgens mij echt aan vast en kan in elk geval niet los.
Ik hoopte de lekkage op te kunnen lossen door dit opnieuw vast te zetten met evt nieuw rubber, maar kan 't stuk waar ik denk dat de lekkage zit überhaupt los? Ik kan het in beide richtingen ronddraaien, maar heb niet het idee dat dit iets vast of losdraait.
kan dit los - IMG_4818.jpgDank alvast voor het meedenken!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
meestal schroef je dat vanaf de bovenzijde los.
 
  • Like
Waarderingen: Laliesel

Laliesel

  • #3
Update:
Ding is inmiddels los, inderdaad zoals Boertje zei met schroef :)

Wilde bericht ook weghalen, maar kwam er achter dat dat niet kan.
Ik ga 't eerst proberen door alles netjes schoon te maken en weer terug te schroeven. Als 't dan nog steeds lekt denk ik rubbers vervangen? Of iets anders?
 

Laliesel

  • #4
Update: doet 't weer, alles uitelkaar gehaald, schoongemaakt en teruggeplaatst. Ziet er weer uit als nieuw en heb de indruk dat het ook niet meer lekt :)

als nieuw - IMG_4821.jpg
 

Dimkal

  • #5
Het ziet er wel naar uit dat de boel door de hoeveelheid bochten en door de slang van de VW die ook aan de afvoer hangt nogal onder spanning staat. Als je kans ziet het e.e.a. te beugelen/ondersteunen dan is je risico op lekkage's in de toekomst ook minder. Misschien ook de VW slang iets meer begeleiden in een ruimere bocht want die knikt nu bijna.
 
  • Like
Waarderingen: Laliesel

Laliesel

  • #6
Dank @Dimkal voor je tips. Ik zal eens kijken waar ik extra kan ondersteunen. An sich heeft 't nu 9 jaar prima gewerkt, maar kan ook zijn dat ik mazzel heb gehad!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu