Laminaatvloer gelegd: ruimte 'te luid'

Blake

  • #1
Ik heb over mijn oude bestaande parketvloer een nieuwe laminaatvloer laten leggen. Het betreft de woonkamer en open keuken. Nu blijkt dat de ruimte hinderlijk veel 'luider' is geworden t.o.v. De oude houten parketvloer (ik vermoed dat de hogere frequenties teveel worden weerkaatst door het laminaat). Tussen de twee vloeren ligt een soort plasticfolie (geen alu).

Hoe kan ik de ruimte het beste weer accoustisch zo krijgen als voorheen? Kan ik iets doen met een nieuwe ondervloer en/of met absorberende stoffen aanbrengen in de ruimte (er hangen al gordijnen en er ligt een vloerkleed) of zal dat nooit afdoende zijn?

Zo niet dan zie ik mij genoodzaakt de vloer te vervangen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alleen een folie is niet voldoende.
Bij de bouwmaterialenhandel en bouwmarkten is er isolatie te koop die toegestaan is voor appartementen, als u die gebruikt zult u geen last meer hebben.
Ook de bekende groene platen zullen voldoen maar die zijn behoorlijk dik.
 

Blake

  • #3
Bedankt voor de reactie. Maar ik ben niet duidelijk genoeg geweest denk ik. De geluidshinder betreft de ruimte waar de vloer ligt zelf, niet aangrenzende ruimten ('t is een vrijstaand huis). Daarom vermoedt ik dat een andere ondervloer weinig soelaas zal bieden omdat mijn accoustische problemen vermoedelijk allemaal ontstaan doordat de laminaatvloer veel meer geluidsgolven reflecteerd dan de oude parketvloer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik bedoel ook de ruimte waar het laminaat ligt. :wink:

Er zijn ondervloeren in de dunne uitvoering die voldoen aan de eisen voor appartementen, die eisen zijn redelijk streng en zullen bij u waarschijnlijk ook voldoen.
Folie geeft het geluid direct door naar de oude laag parket en vormt als het ware een nog dikkere harde laag/massa, de isolatie voorkomt het contactgeluid naar het oude parket.
 

Pirke

  • #5
Die groene tegels werken prettiger en schuiven niet zo. Zijn wel redellijk dik.
Mocht de hoogte van de vloer grenswaardig worden kun je er ook nog oud/versleten tapijt onder leggen. Wel liefst laagpolig tapijt nemen. Werkt ook zeer goed, kost beduidend minder.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Jep en oud tapijt gaat ook lekker stinken, als dat opgesloten zit.
Tapijt is overigens helemaal niet geschikt, als ondervloer.

Maar daar is hier op het forum al een hele discussie over geweest.
Dus dat gaan we hier niet meer doen.
 

Pirke

  • #7
Die discussie is dan al heel lang geleden gevoerd. Heb ik niet meegekregen.
maar goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu