Laminaatvloer over vloerverwarming

Nicolas01

  • #1
Beste mensen,

Ik heb reeds het forum doorgespit maar kan niet echt tot een goed antwoord komen. De vraag: ik heb kortgeleden een nieuwe huurwoning toegewezen gekregen. Deze nieuwbouwwoning moet nog worden opgeleverd. De woning wordt geheel volgens de nieuwste maatstaven gebouwd, dus zonder gasaansluiting, met zonnepanelen etc.

Nu zit er in deze woning ook een warmtepomp (want: geen CV) met vloerverwarming. Er moet dus een vloer inkomen die hier tegen bestand is. Kan ik over vloerverwarming gewoon laminaat leggen? Ik heb geinformeerd in een winkel, en hier werd gezegd dat dat kan mits je de juiste ondervloer gebruikt. Klopt dit? Mijn gezonde verstand zegt dat hout over warmte niet echt een strak plan is i.v.m. kromtrekken van de planken.

Omdat het 'maar' een huurwoning is wil ik er niet een al te dure vloer in, omdat ik niet weet hoelang ik er woon. Ik heb ook gekeken naar PVC vloer of gewoon vinyl, is dat geschikter voor vloerverwarming? Kan ik vinyl verlijmen met de vloer?


Dankt alvast voor uw expertise en/of ervaringen hieromtrent!
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Laminaat over vloerverwarming is goed te doen en hoeft echt geen problemen op te leveren. Er zijn wel winkels die het niet adviseren, maar zij weten waarschijnlijk niet hoe vloerverwarming werkt en smeren de klant een ondervloer aan die isolerend werkt......tja, dat gaat dan natuurlijk niet werken.
Over verdere afwerking van de diverse materialen zou je toch advies moeten opvragen bij een goede leverancier die kennis van zaken heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu