Laminaatvloer staat bol

Tred

  • #1
Goedenmorgen,

Wij hebben vorig jaar mei ons nieuwbouw appartement opgeleverd gekregen en na een aantal weken is bij ons de laminaat vloer gelegd. Dit is door mijn stiefvader gedaan en er is toen rekening ruim gehouden met het uitzetten van de vloer. Helaas blijkt achteraf dat dit dus niet voldoende was.

Helaas kregen wij vorig jaar zomer daarom op 2 plekken last van een bol staande vloer, we hebben de winter toen gestookt en het probleem leek uiteindelijk weg tot rond zo’n begin augustus.

Ik was even benieuwd wat de makkelijkste manier van aanpak is, aangezien we er in de winter t/m begin augustus geen last van hebben gehad. Er werd ook aangeraden een ontvochtiger te plaatsen voor een periode maar wij zijn benieuwd of dit alleen een tijdelijke oplossing is en we dan volgend jaar weer tegen hetzelfde probleem aanlopen?

Of is het toch meer ruimte creëren voor het laminaat en dus de plinten loshalen etc?

Hoor graag jullie mening.

Mvg. Tred
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
' Of is het toch meer ruimte creëren voor het laminaat en dus de plinten loshalen etc? "
Precies dat.
Als je geluk heb is het alleen de ruimte om bijvoorbeeld een verwarmingsbuis.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Makkelijkste is met een multitool laminaat weg te zagen. Dan kan je dit doen zonder het laminaat te verwijderen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Tred schreef:
Dit is door mijn stiefvader gedaan en er is toen rekening ruim gehouden met het uitzetten van de vloer. Helaas blijkt achteraf dat dit dus niet voldoende was.
Kan je dat ook in cm of mm toelichten. Bij nieuwbouw is altijd een tijdelijk een hogere luchtvochtigheid. Zou kunnen dat deze zakt en de vloer daarna glad blijft liggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu