XPS platen onder een laminaatvloer?

BobDylan

  • #1
Ik zoek in een garage een oplossing om op een relatief goedkope manier 20mm hoogteverschil op te lossen en ook de betonvloer een beetje extra te isoleren.
De betonvloer is op het oog relatief vlak, maar heeft wel wat beschadigingen (0-1 mm verschil).
Er komt een laminaatvloer te liggen.

Om de vloer hoger te maken heb ik gekeken naar oplossingen als egalisatiekorrels (best lastig om geheel recht te krijgen d.m.v. reien en geen extra isolatie), egaline (duur, behoorlijk bewerkelijk en geen extra isolatie) en een estrich-vloer met de bekende panelen van 30mm incl. laag glaswol (behoorlijk kostbaar en zou ook te dik worden).

Nu zag ik dat er XPS platen van 20mm bestaan die een behoorlijke isolatiewaarde hebben en bovendien niet al te kostbaar zijn.
Zouden deze platen geschikt zijn om als 'ondervloer' te dienen voor laminaat? Dus rechtstreeks op de betonvloer, en eventueel nog een dunne ondervloer van een paar mm en dan het laminaat? Zijn ze bijvoorbeeld drukvast genoeg, of gaat dit teveel veren? En zijn ze geschikt om rechtstreeks op de betonvloer te leggen?
 
Laatst bewerkt:

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
De ene XPS-plaat is de andere niet, maar het zal prima gaan als je een redelijk harde versie hebt. Hangt natuurlijk ook af van de belasting: als je er zware machines op gaat zetten of andere hoge puntlasten hebt, is de kans groot dat de verbindingen van je laminaat beschadigd raken.

Een extra ondervloer is dan overigens redelijk overbodig.
 

BobDylan

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Ik heb een behoorlijk drukvaste plaat gevonden van 250 kPa voor nog geen 5 euro per m2. Er komen ook metalstud tussenwanden in deze ruimte, dus ik denk dat ik die dan rechtstreeks op het beton monteer. en dan de platen van 20 mm daar tegenaan en het laminaat zonder extra ondervloer. Volgens mij gaat dat best lukken. Het is maar een extra ruimte die ik niet vaak gebruik, dus ik wil er niet al te veel geld aan uitgeven :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu