Golvend laminaatvloer in smalle hal

AC_Stephanie

  • #1
De laminaatvloer in mijn appartement is twee maanden geleden als mooi gebaar gelegd door een handig maar niet vakkundig iemand. Ik ben er erg dankbaar voor, maar ik zit nu met het probleem dat in een deel van de vloer ‘golven’ zijn ontstaan (zie afbeeldingen hieronder). Bij het weghalen van de plinten bleek er geen ruimte te zijn tussen de muur en enkele planken. Middels het wegzagen van een stuk van de planken is dit inmiddels aangepast, maar de golven zijn er nog steeds.

Hoe kan ik dit oplossen? Of kan ik dit het beste uitbesteden? Indien het laatste, welke probleemanalyse kan ik van een aannemer verwachten?

Extra info: de ondervloer is firstfloor isoline 7 mm en daaronder ligt een houten ondergrond.
IMG_5004.JPG
IMG_5005.JPG
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Weet je zeker dat er overal ruimte rondom is?
Met bijvoorbeeld een tandenstoker moet je een rondje langs het laminaat kunnen maken.
Eventueel cv buizen moeten ook vrij zijn.
Een klein plekje waar het niet goed is en dit kan het gevolg zijn.

Als het strak lag, zou het kunnen dat nu weer ergens aanligt.

De ondervloer hoort ook vrij te liggen, zelfs de platen onderling horen niet tegen elkaar aan te liggen. Dat is nu lastig te controleren, dus eerst het laminaat zelf nog een keer controleren.
 

AC_Stephanie

  • #3
Dank voor je reactie! De tandstoker test wordt niet op alle plekken behaald. Ik zal opnieuw stukken laminaat wegzagen. Hopelijk dat het dan weer plat kan liggen. Wat betreft de ondervloer, de platen zijn helaas wel tegen elkaar aangelegd. Hoe erg is dat? Is het dan hopeloos?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Eerst het laminaat, goeie kans dat het nog goed komt als ie echt overal los ligt.

Ondervloer gaat waarschijnlijk wel goed, daar kan je ook langs de randen nog iets van wegzagen, maar daar kan je beter nog even mee wachten. Kunnen ook weer stukjes van onder het laminaat komen.

Het is de laatste dagen wel heel vochtig en warm, zelfs als je niks zou doen, dan kans dat het volgende week weer goed zou liggen, maar dan krijg je dit iedere keer als het warm en vochtig is..
 

AC_Stephanie

  • #5
Aha, helder. Ik ga aan de slag met het laminaat. Hopelijk komt het goed. In ieder geval veel dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu