Hoe werk ik deze laminaatvloer mooi af?

Barry_k

  • #1
Ik heb net een laminaatvloertje gelegd in mijn kampeerbusje. Ik moet nog even het vochtscherm bijsnijden, wat plintjes leggen en vooraan bij de schuifdeur het laminaat mooi afwerken met iets van een drempel of afwerklijst. Het metaal bij de schuifdeur loopt echter niet helemaal recht (de vorm van het laminaat volgt min of meer de vorm van het metaal eronder), wat het lastig maakt om er bijv. een rechte metalen strip op te leggen. Ook zou ik het eigenlijk liever afwerken met hout, maar het moet wel enigszins waterbestendig zijn. Hoe werk ik dit nou mooi af? Toch een stuk traanplaat of metalen strip, die ik dan verstek zaag bij die bochtjes? Of toch bijv. twee hardhouten plintjes/afwerklijsten kopen en die dan in een hoek van 90 traden als een soort trapkantprofiel over het uiteinde van het laminaat bevestigen?

photo_2024-02-17_11-52-35.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een metalen (aluminium) afwerklijst, welke je deels keept en vervolgens buigt. Binnenhoeken zul je verstek moeten zagen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zou dit niet makkelijker en mooier worden:
Laminaat recht zagen, rechte hoeklat erop. (de blauwe lijn wordt dan een rechte lijn en dan krijg je geen bochten in de hoeklat)
Metaal eronder wat dan in het zicht komt een kleur geven. Rand hoeklat en metaal kitten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Precies: het laminaat recht houden en met een hoekprofieltje afwerken. Het metaal (de vloer / bodem) netjes oranje lakken zoals de rest van de bus. Eventueel kun je er ook een stukje mat op lijmen en deze afsnijden in de vorm van de ondergrond.
 

Barry_k

  • #5
Ik heb er inderdaad ook aan gedacht om hem toch recht af te zagen (achteraf had ik dat misschien moeten doen), maar omdat de bus een ongelijke vloer heeft en er bij het opstapje juist een lager gedeelte zit, heb ik daar onder de ondervloer een op maat gezaagd stuk multiplex aangebracht voor extra stevigheid. Dit heb ik vastgekit aan de bodem. Dan zou ik dat los moeten halen (en na het inkorten evt. opnieuw een beetje schuren en kitten) of direct moeten zagen terwijl het nog op de bodem zit (daar heb ik denk ik het juiste gereedschap niet voor, hoewel het misschien met een handzaag zou kunnen). Daarom is het misschien toch makkelijker om een lijst aan te brengen die ik verstek zaag. Ik ga er deze week mee aan de slag, ik zal nog even laten zien hoe het geworden is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu