Lakverf over beits? en vensterbankje

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #41
Inderdaad gewoon een paar druppels door de lak en opnieuw schilderen.
 

Hebeentuin

  • #42
zoals altijd bedankt voor de tijd en adviezen. Morgen fiets ik even langs de glashandel voor die druppels.

Aanvullend even de puntjes op de i voor mij:

1- Moet ik het dan opnieuw primeren met die druppels? of kan ik gewoon met lak starten met die druppels?

2 - Zou iemand nog kunnen adviseren over de kit (zie foto's)? wellicht kan iemand mij ook uitleggen waarom de kit zo beschadigd als die is. Ben ik gewoon te lomp geweest? of is het nog niet droog? Of heeft dat ook met de kit zelf te maken?

3 - En dan komt voor mij een belangrijke aanvullende vraag. Want er zijn maandag ook wat herstelwerkzaamheden uitgevoerd met dezelfde kit... her en der was het nieuw aangebrachte kit van vorig jaar (die kit was wel prima overschilderbaar) wat los komen te zitten. Daar is nu met dezelfde kit die nu dus niet overschilderbaar blijkt te zijn gewoon in gespoten, gewoon in die plekjes en uitgesmeerd. En nu vraag ik mij af hoe ik hier verstandig mee kan omgaan? Alvast met die antisilicone verf behandelen? of de plekjes wegsnijden en met correcte kit inspuiten? Ik heb hier namelijk gewoon nog pro-pain 325.

Ik wil in ieder geval zeker maken dat ik dit probleem niet weer krijg als ik in de toekomst verder ga met het schilderen van de andere kozijnen.

dank
 

Hebeentuin

  • #43
Ik pak dit draadje weer even op zodat ik mij (in mijn hoofd) alvast kan gaan voorbereiden op het werk. Ik heb drie vragen die mij bezig houden.

Het siliconen probleem
De niet aansluitende glaslatten
Het niet in de lak staan van de onderkant van de glaslatten en de kozijnen er onder.

1. Ik heb vorig jaar inderdaad die druppels gekocht en gebruikt. Precies volgens instructie ook. Dit werkte onvoldoende, het dekte gewoon niet en het probleem volharde. Ik ben er toen gefrustreerd maar mee opgehouden en het doorgeschoven naar dit jaar.
Kan ik het niet heel grondig schoonmaken met een middel dat siliconen oplost? Of beschadig ik de rest van de verf ook mee? Wat is nu slim? Of zal ik de latten er af halen, kit verwijderen, in de schuur netjes verven en dit keer zelf plaatsen?

2. Wat zal ik nu toch eens doen met die randjes de ze naast de glaslatten hebben over gelaten? Deze randjes zijn gemiddeld 6/7 mm. Het doel is toch dat er geen water onder de glaslat op het kozijnhout komt te staan?

3. De onderkant van de glaslatten zijn nooit in de lak gezet, net zo min als het stuk kozijn waar de glaslat op zat, dit staat in de grondverf of een oude lak. Ik heb vorigjaar al gelezen dat alles wel in de lak moet om optrekkend vocht te voorkomen. Moet ik de glaslatten eraf halen en dit alsnog doen? Wat is slim? Kan ik glaslatten ook vast schroeven?

IMG_20210514_082828.jpg
 
Laatst bewerkt:

Hebeentuin

  • #44
zouden de mensen met kennis hierover kunnen adviseren? bij voorbaat dank.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #45
Moderatie wil hem niet verplaatsen dus ik denk dat je het beste even een nieuw topic kunt aanmaken in de Verven rubriek...
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #46
De neuslat is te lang, de naad van 3 mm moet afgekit worden, kijk bijvoorbeeld hier
Als er geen verf onder de neuslat zit, zou ik deze eraf halen.
Geen ervaring met siliconenbesmetting.
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #47
Moderator vond het zinvoller dat TS voort kan borduren op zijn eerdere vragen.
 
  • Like
Waarderingen: Hebeentuin

Hebeentuin

  • #48
bedankt voor de input, ik had het een tijdjes terug meegekregen hoor.

die rand is wel 6/7 mm....

Vorige week liep hier de plaatselijke aannemer door de straat dus die heb ik ook even snel aangeschoten. Hij gaf aan dat het niet zo mooi is hoe de neuslatten geplaatst waren maar nu het is zoals het is het gewoon te laten zitten en goed in de verf te zetten, met name de neusverdikking. Anders moet ik heel veel neuslatten gaan loshalen en alles herstellen. Dit is voorlopig wel mijn voornemen, het is niet alsof dit het enige is dat ik hier te doen heb.
Behalve dan de neuslatten waar met siliconekit is gewerkt.... Die ga ik wel verwijderen en herstellen.

Ik ben reeds weer begonnen en heb ondertussen een klapraampje eruit gehaald. Daar moest vervolgens ook een glaslatje vanaf omdat de kit niet meer aansloot op de lat.

mijn vraag:
Ik heb alles nu in de grondverf staan en wil het later ook weer terugzetten. Moet ik toch echt zo'n schietpistool kopen voor de glaslatten en straks ook de neuslatten? Of kan ik het op een andere veilige manier ook bevestigen? bijvoorbeeld special spijkertjes?
 
Laatst bewerkt:

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #49
RVS spijkertjes die je met een drevel nog wat dieper aanbrengt kan ook prima. Als je toch al met houtrotvuller of een vergelijkbaar product bezig bent kun je dat er nog even over heen smeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu