Labyrint kapot door schoonmaken: scheurtje in achterkant

Greet

  • #1
Oh jee, heb ik nu het labyrint van mijn Siemens Celebration (SE24A292EU/35) gemold bij het schoonmaken? Er zit een scheurtje in het afdekplastic aan de achterkant in de linkerbovenhoek doordat ik er een paar klappen tegen gaf om de laatste brokjes kalkprut los te krijgen naast het zwarte palletje. Er liep toen water uit dit scheurtje. Met ducttape dichtgeplakt, maar als ik de kanalen weer wil vullen/schoonmaken met water worden ze niet meer goed gevuld doordat er ook water loopt naar de achterkant. Voordat ik het labyrint ging schoonmaken zat er ook al water (?) achter het plasticfolie aan de achterkant: hoort dit eigenlijk zo of was het al mis???

Wat nu te doen? Is het te repareren of moet ik nu een nieuw labyrint kopen?


Dit onderwerp heb ik nieuw aangemaakt als zijtak bij mijn onderwerp "Siemens Celebration bovenste sproeiarm draait niet" van 10 augustus.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Aan de buiten kant kan je hem kitten of afplakken maar als hij binnen in lek is kan je niks meer.


anders plaats eens een foto en laat zien waar hij binnen in lekt misschien is er iets dat je iets kan doe maar het is lapwerk zonder garantie dat het helpt.

ik zou gewoon een nieuwe labyrint kopen dan ben je er van af.
 

Greet

  • #3
Maar hoort er eigenlijk ook water te zitten tussen de achterkant van het labyrint en de plastic folie die over de hele achterkant zit? Of moet daar alleen lucht zitten?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Volgens mij niet zoals je al aan geeft scheurtje in achter kant
evt als je het snel wilt weten ga je in kontact met siemens
 

Storingsmonteur

  • #5
Er hoort daar water te zitten. Het labyrint werkt ook als warmtewisselaar voor het droogproces. Je kunt proberen om de folie te plakken, maar persoonlijk zou ik voor een nieuw labyrint gaan.
 

Greet

  • #6
Hoera :D
Nu een week later doet onze vaatwasser het weer en hij wast weer superschoon! Ik heb de kuipslang (onder aan de voorkant) schoongemaakt waar veel vuil in zat en bij de webshop van
Siemens een nieuw labyrint/warmtewisselaar gekocht (wel duur, bijna €130,-) en alles weer in elkaar gezet. Alle problemen zijn nu opgelost: het niet schoon wassen, de bovenste sproeiarm draait weer en het 'schokkend' waterhalen en 'slaan' van de waterleiding hierbij is verdwenen.

Bedankt voor alle hulp en informatie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu