Bosch vaatwasser labyrint los krijgen

SSL

 • #1
Hallo,

Ik zou graag het labyrint van mijn bosch vaatwasser SGS45N12EU/36 reinigen maar ik krijg de schroefdop langs de binnenkant van de machine helemaal niet los. De platstiek gaat gewoon stuk. Is het wel een schroefdop? Of moet ik het eraf klikken? Kan er mij iemand helpen?
Alvast bedankt.

Afwasmachine.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • azijnzeiker

  • #2
  hallo
  dit is een schroefdop . als u de zijplaat al verwijderd heeft, dan wil het nog wel eens helpen om wat op het labyrint te drukken ter hoogte van die schroef . verder zie ik aan de schade dat u de zelfde fout maakt die ik in het verleden ook maakte.
  een tang rondom die verzonken dop wil echt niet en die dunne spaakjes breken wel erg makkelijk. :wink:
  wat wel werkt en ook goed klemt is als u bv een (waterpomp)tang tussen de buiten rand van die dop en in een van de gaten tussen die dunne spaakjes zet. dwars dus.
  vr groet
   

  SSL

  • #3
  Beste azijnzeiker,
  Het is gelukt! Dankzij je tip om goed tegen te duwen
  Bij het verder lostrekken van het labyrint is er wel een beetje water afgelopen. Kan dit kwaad als er wat van in de machine gelopen is want ik heb gelezen dat de bodemplaat droog moet zijn want anders komt er weer een foutmelding?
  Vriendelijke groeten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu