Siemens vaatwasser lekt bij labyrint

Knaakland

 • #1
Hoi klussers,

Sinds een aantal weken lekt onze Siemens vaatwasser aan de linker onderkant. Na het nodige onderzoek, het uitbouwen van de vaatwasser en het openen van het zijpaneel denk ik de bron te hebben gevonden: er lijkt water weg te lekken tussen het folie en het labyrint, precies rechtsonderin, zoals ook te zien is op de foto’s.

8CE1E680-2866-4E74-9252-40FE75DC3085.jpeg


BE8F8A40-7BE2-46C4-84FE-DC2FE6BC9460.jpeg


Ik heb het forum afgezocht maar nog niemand met hetzelfde probleem gezien. Ik vraag me nu vooral af 1) wat de oorzaak kan zijn van het lek op deze plek en 2) of dit nog te verhelpen / op te lossen is of dat het simpelweg tijd is voor een nieuwe vaatwasser? Ik kom er niet uit, iemand een idee?

Alvast bedankt voor de hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  Nieuw labyrinth of folie lijmen is de oplossing. Dit probleem is al heel vaak voorgekomen. Vaatwasser is ook al ouder.
   

  Knaakland

  • #3
  Dank voor de snelle en duidelijke reactie! Het klopt dat de vaatwasser al een oudje is (+20 jaar). Het lijmen zie ik niet zitten en een nieuw labyrint is ook al gauw 150 euro. Hij heeft ‘t lang volgehouden maar dan is het nu toch tijd voor een nieuwe machine! :-)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu