Siemens vaatwasser pompt niet af, labyrint vies

Berend980

 • #1
Hoi medeklussers en specialisten,

Allereerst mijn complimenten voor reeds alle informatie op dit forum! Helaas heb ik mijn oplossing nog niet gevonden, of niet goed genoeg gezocht.

Het probleem is een vaatwasser die niet afpompt, ik heb de zeef gereinigd en gecontroleerd dat de pomp vrij kan draaien. Als ik de pomp uit het pomphuis haal, draait hij normaal op toeren in een programma. Heb hem zelfs al vervangen voor een andere omdat ik ervan uit ging dat de pomp het niet deed, maar het probleem bleef. Volledige slang gecontroleerd en is helemaal vrij, terugslagklepje naast de pomp gecontroleerd en beweegt vrij.
Nu zag ik in het labyrint een vieze plek rondom het vierkant wat ik gelezen heb als het overdrukventiel? Dit vol laten lopen met bleek, is nu helemaal wit maar er blijven enkele losse snippers inzitten, maar heel weinig.
Nu blijft het probleem na die reiniging hetzelfde, het afpompen doet hij heel even, je ziet het omhoog komen in het labyrint en hij stopt weer. Dit herhaalt hij 3x en dan heb ik weer storing e25.
Inmiddels voel ik me al een halve expert na zo diep in de machine te zitten en baal ik dat het nog niet gelukt is.

Hopelijk heeft iemand een idee?

Betreft siemens type sd6pw1s , FD 9909. Machine is amper gebruikt vanwege een verbouwing maar net over de garantie heen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sleutelmeneer

  Specialist Witgoed
  • #2
  Heb je het afdekklepje onderin je zeefhuis van de afvoerpomo goed teruggeklikt ? Als die los zit of slecht doet hij het niet goed.

  Bij die nieuwere bsh machines (graag volledige Enr sturen ipv typenr) is het gewoon onderkant labyrinth water afvoerslang in en dan met 1 bochtje weer eruit, dit fungeert als siphon en zorgt dat de vaatwasser geen water kan terughevelen. Dus dat kanaal kun je makkelijk doorblazen en controleren sterker nog als je kijkt zie je dit zo zitten aan de zijkant links.

  Daarnaast kan het aan je aansluiting van de afvoer liggen. Hoe zit hij aangesloten ? Is dit allemaal open ?
   

  Berend980

  • #3
  Nou, beginnersfout nummer 1, ben het pomphuis vergeten af te dekken waardoor hij blijkbaar geen druk op kan bouwen. Hierdoor bleef het testen negatief. Enorm bedankt voor de tip!
  Het is denk ik toch het labyrint geweest die de bron was van alle ellende maar ik lees ook op andere topics dat dit eigenlijk vreemd is. Ik heb voor het overzicht hier nog de foto van het labyrint wat vies was. Na reiniging met bleek kon dit zwarte ding wel vrij bewegen.

  Nogmaals dank voor het meedenken!

  20230216_160844.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu