Labyrint Whirlpool vaatwasser dichtkitten of dichtlijmen?

Joost met zn probleempjes

  • #1
Mijn vaatwasser lijkt te lekken op deze bevestigingen van het labyrint. Weet iemand of ik daar gewoon kit op kan doen om dat te repareren? Of gaat er dan iets mis? Als hij maar weer een paar maanden mee gaat, dan komt nieuwe keuken en hij is al 19 jaar oud.
IMG_1798.jpeg
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Wel eens gerepareerd door 2 laagjes teflon om de pijpjes te wikkelen zodat de rubbertje weer beter aansloten.
Rubbertjes goed schoonmaken en zeker niet invetten.
Dan rubbertjes weer in zoutvat doen en labyrint erin steken.
En dan controleren.
 

Joost met zn probleempjes

  • #3
Thanks! Maar wat vind je van bv een paar flinke klodders lijm er op doen? Kan dat kwaad? Gaat erom dat hij het nog een paar maanden doet en dan hoef ik het niet los te halen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Er komt best een waterdruk op ik vindt dat niet zo goed idee, tenzij je waterlekkage voor lief neemt.
 

Joost met zn probleempjes

  • #5
Ik heb er flink wat lijm op laten lopen en hij lekt nu niet meer en lijkt het verder goed te doen. Het waren ook druppeltjes dus ik denk dat de druk mee valt. Ik hoop dat hij het nu nog een paar maanden goed doet.
 

Joost met zn probleempjes

  • #6
Hoi S. Oldeerbout, weet jij misschien waar de draaischroef onderop de plint voor is? Ik probeer dat op internet te vinden maar lukt niet. Ik dacht dat ik een keer gelezen had dat het iets met de hardheid van het water is. Nu ik hem toch open heb wil ik het mogelijk gelijk instellen.

image.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Die schroef zal voor de hoogte-instelling van het achterste pootje (of pootjes) zijn. Wanneer de vaatwasser correct geplaatst is, moet je daar niet aankomen, tenzij je de vaatwasser onder de kast vandaan hebt gehaald en daarvoor de hoogte hebt versteld.

Als je verder nog vragen hebt over onderdelen en details, vermeld dan even het servicenummer (ook wel 12-NC genoemd). Staat op het typeplaatje en heeft 12 cijfers, begint met 85... of 86.... Daarmee kunnen deskundigen de documentatie van het betreffende model oproepen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Daar gaat de achterpoot mee omlaag of omhoog oftewel voor recht inbouwen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu