Vaatwasser AEG FAV40860IA lekt water uit labyrint pijpje

ppieters

  • #1
Mijn AEG FAV40860IA lekt druppelsgewijs water uit labyrint, rechtsonder, uit het tweede pijpje van rechts.
Ondertussen nieuw labyrint geplaatst en grote zwarte buis verwijderd en brandschoon gemaakt maar dat heeft het probleem niet opgelost.

Indien ik een stukje keukenpapier in het pijpje aanbreng (zie foto) zuigt deze het water constant weg en kan ik zonder problemen een volledige cyclus opstarten. Echter zonder het keukenpapiertje zal dit op de bodemplaat terecht komen en de vlotter doen stijgen waardoor de pomp in een continue cyclus gaat aanslaan (foutcode 30).

Iemand een idee wat hiervan de oorzaak zou kunnen zijn en of het al dan niet een ultieme oplossing zou kunnen zijn om het 3e pijpje met siliconen of teflon dicht te maken? Dit laatste uiteraard er van uitgaande dat de o-ring versleten zou zijn, maar deze heb ik al eens gewisseld met een andere pijpje, hetgeen geen oplossing bracht.

Specs toestel --> FAV40860IA (pnc 911 234 690 01)

labyrint-02.jpg labyrint-01.jpg
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Sleutelmeneer

    • #2
    Het is toch echt je O ring die niet meer mooi afsluit. Goed monteren helemaal onderin het gat.
     

    ppieters

    • #3
    Heb het reeds enkele keren opnieuw geprobeerd maar blijf dit probleem ervaren... mogelijk zijn de o-ringen niet meer in orde en moet ik er nieuwe steken. Is siliconen rond het pijpje doen vooraleer deze door de o-ring te steken het proberen waard denk je?
     

    Sleutelmeneer

    • #4
    Dubbelafdichten is niet nodig. Oringen worden plat hou de nieuwe en de oude maar eens naast elkaar. De rand loopt dan niet meer mooi rond maar is afgevlakt.
     

    ppieters

    • #5
    Wilde er net opnieuw aan beginnen en zag nu ineens dat er in de pijpjes terug water staat (machine heeft hele dag afgestaan en had pijpjes droog gemaakt voor ik vetrok). Ik neem aan dat dit geen andere oorzaak heeft en dat ik mogelijk op de verkeerde plaats aan het zoeken ben? Ik heb even het waterniveau met 3 gele pijlen aangeduid op de figuur.

    Snap61.jpg
     

    Sleutelmeneer

    • #6
    Tja dat is zo miniem wellicht loopt het wat op vanuit iets druk in het zoutvat ?
     

    ppieters

    • #7
    Ondertussen de 4 o-ringen vervangen in het labyrint en deze lekken inderdaad niet meer!!

    Wel had ik bij verder nazicht ervoor ook nog het regenereerventiel (magneetventiel) eruit gehaald maar bij het terugplaatsen zie ik dat dit nu een heel klein beetje lekt. Heb het er nog eens uitgehaald en ook die o-ring nagekeken (niet vervangen wegens niet apart verkrijgebaar) maar het blijft wat lekken (zie foto's).

    Zou ik ook dit hele stuk moeten vervangen? Membraan stuk of enkel o-ring (bijkomend afspuiten met silicone?)

    20221114_204520.jpg 20221119_123332.jpg
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu