Vervuild Labyrinth Bosch SPV50E70EU

Mijn dj

  • #1
Beste klussers,

Bij het opnieuw moeten 'inbouwen' van mijn vaatwasser zie ik dat het labyrinth zeer vervuild is. Hij doet het nog, maar de bruine smurrie lijkt een voorbode voor ellende. Ik heb op basis van dit forum geprobeerd alles los te halen, maar ik krijg de toevoerslang niet los. Zie de foto.
Mijn vragen op basis van alle gelezen berichten: Kan de vervuiling kwaad? Zo ja, hoe krijg ik die toevoerslang los zonder iets kapot te maken?

Alvast mijn dank!

Willemijn
 

DSR9500

  • #2
Is de Soda spoel methode niet makkelijker...keer of 3.

kun je mooi meekijken
 

Mijn dj

  • #3
Ha Erik,

Ik heb gisteren eerst een finish machinereiniger gedaan op 70 graden en daarna nog een sodabeurt op 70 graden. Heb er bij die soda 2 uur naast gezeten om het te zien gebeuren allemaal, maar in dat vieze gedeelte komt nauwelijks water. Na een uur of zo even een héél klein beetje. Het bubbelde twee keer en dat was het. Het verbaasde mij ook, want hoe komt dat vuil er dan? Zou het wel vol moeten lopen? Is er een manier om daar wel water te krijgen? Een ander programma? Dank voor je tips!

Groet van Willemijn
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het betreffende gedeelte dient ter ontluchting van de afvoerslang.

In de loop der tijd verzamelt zich daar vuil uit het af te voeren water (waarschijnlijk via de waterdamp van het hete water), maar het water zelf bereikt de ontluchting als het goed is niet.

Indien je dat schoon wilt krijgen moet het labyrinth eruit gehaald worden. Hoe dat exact bij deze modellen gebeuren moet kan ik je niet zeggen.

Zelf zou ik er niet te zwaar aan tillen, het vuil zit wellicht alleen tegen de wand van het labyrinth aan en dus lijkt het erger dan het is. Pas als er duidelijk problemen (foutmeldingen) zijn tijdens het afpompen zou ik dat schoonmaken.
 

Mijn dj

  • #5
Beste Kees en Erik,

Kan een derde sodabeurt nog helpen? Hoe moet ik die precies uitvoeren? Hoeveel soda, wanneer erin en hoe lang stil zetten?
Doet de sodadamp wellicht ook iets met die opstopping?
Groet van Willemijn
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Krijg je zo niet schoon en soda tast rvs aan.
 

Mijn dj

  • #7
O jee, dus toch geen soda? Wat zeg jij als expert van de vervuiling: gaat die problemen opleveren of moet ik de machine gewoon weer onder het aanrecht bevestigen en niet meer naar kijken? Ik heb volgens mij alles al los behalve de toevoerslang, die lijkt er wel vastgekleefd te zitten. In dubio nu over wat te doen...
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Volgens mij is dit niet verbonden met de afvoer maar met het ontluchtingsgat wat naar de kuip gaat.
Lekker inbouwen weer toestel.
Het gedeelte wat schoon moet zijn loopt naar rechtsboven het rode gedeelte, dat hele gedeelte is volgens mij schoon.
 

Mijn dj

  • #9
Dank allen voor jullie adviezen! Ik ga m morgen dan maar gewoon weer vastzetten. Ik had die smurrie liever niet gezien, dan voelde die machine een stuk schoner ;-)
 

Mijn dj

  • #10
Ontdek net dat ik bij de ergste vervuiling kan met een wattenstaafje via dat ontluchtingsgat aan de binnenkant van de machine. Tip voor iedereen die ook poetsdrang heeft maar niet al te veel wil sleutelen. Het komt goed met de vaatwasser!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu