Schakelaar labyrinth boven dobber vonkt en brand bijna

mazzelneut

  • #1
Vaatwasser Siemens SE64M350EU/40 Dit gaat over de schaeklaar op de 2e foto rechterkant met de 3 contact strippen, niet links.Je ziet ook dat er gevonk was door de zwarte plekken op de strips.
Probleem: geen spoelwater: probleem was het schoepenrad in de circulatie pomp dit heb ik vandaag vervangen.
Draden los gehad bij de drainpomp, de condensator bij de motor, de draden op de motor. Dit om zo makkelij kmogelijk het schoeprad te kunnen vervaned. De oude zat los in de motor, bekende probleem. Alles weer in elkaar gezet. Ik had fotos gemaakt van alles wat los is gegaan, dus ik dacht-denk dat alles weer op zijn plek zit.
Per abuis 2 stekkers rechterkant vergeten terug te steken terwijl er wel stroom op stond om te gaan testen. Vaatwasser uit gezet en connector vastgestoken.
Toen ging de lege matirx vullen tot aan de top.
Ergens is het weer weggedrained want is nu leeg. Geen lekkage te zien
De rode vlotter ligt beneden in zijn kamertje bij het labyrinth. De lange rode pen gaat vrij heen en weer maar de schakelaar daarboven die vonkt en lijkt te smeulen.
Ik heb hem losgehaald en geheel droog en schoon gemaakt ook de stekker met 3 pennen in 1 grondig nagekeken op vuil wat evt kortsluiting maakt.
Het labyrint vult niet zit wel weinig water in links maar vult niet.
Ik kan me alleen niet vorostellen waarom die schakelaar gaat vonken.... vuil... defecte schakelaar, het lijkt alsof er veel spanning of stroom doorgaat vanwege de smeullucht.
Met de vaatwasdeur open hoor ik hem nog draaien, wat hoor ik draaien: geen idee: de pomp??
Labyrinth is verder schoon, die is een paar maand geleden gereinigd op en top.
De vw wil wel met zijn programma beginnen denk ik maar komt niet ver.
Ik heb daarvoor nog geprobeerd de onderbak los te halen: pomp los met die 2 rubberstrips, 2 schroeven voor weg, 2 schroeven achter weg, scharnierspanner los maar ik krijg de bak op 1 punt niet los en dat is rechts achter waar de slangen binnenkomen, iets houd dat nog vast maar wat.

20200906_233141.jpg
20200906_233127.jpg
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • mazzelneut

    • #2
     

    mazzelneut

    • #3
    heb zojuist nieuwe micoswitch besteld, ben benieuwd
     

    mazzelneut

    • #4
    switch nog niet binnen vandaag, echter in die tijd een ontdekking gedaan. ik dacht dat deze microswitch kapot ging na mijn reparatie van het schoepenrad in de pomp. Echter ...... kijk ik naar de ijzeren plaat van de zijkant, links, dan zie ik daar thv de switch al een zwart brandplekje. Dus voorlopige conclusie: de schakelaar voor deze pomp was al stuk daardoor geen sproeiende armen meer. en verdacht was het schoeprad. Het schoeprad was inderdaad los in de pomp.... dat matcht weer met het feit dat de vaatwas vaak vies eruit kwam. Dus nog even wachten op de nieuwe switch en dus duimen draaien.
    Is deze microswitch al eerder een keer genoemd in dit forum?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #5
    Ja hoor , vooral na schoonmaken van de niveauregelaar dan is deze nat geworden...
     
    • Like
    Waarderingen: mazzelneut

    mazzelneut

    • #6
    ja, na de schoonmaak vh labyrinth was dit nog niet het geval. maar enkele maanden later bij de pomp zat er nog water in en dat kletste overal tegenaan natuurlijk toen ik de machine op zijn kant legde en ook nog eens heen en weer draaide. Vooral als de drainbak/spoelbak loshangt en niet leeg is gemaakt van te voren.
     
    Laatst bewerkt door een moderator:

    mazzelneut

    • #7
    om mijn artikel nog even compleet te maken : ik heb destijds die switch ook vervangen (los te koop als onderdeel) en de machine deed het weer als een tierelier.
    Nu juni 2021.... sproeiarmen krijgen wel water maar ze draaien niet. De armen zijn schoon. De pomp heb ik eruit gehaald nu en he schoepenrad is nog heel, zit vast en beweegt netjes mee met de motor, zit niet los. De grote condensator..... geen idee of die de pomp stil legt.... ik heb de stroom eraf getrokken vd machine, de pomp losgemaakt en de condesator ontkoppeld. Met een schroevendraaier er tegen aan kwam er geen vonk, of hij was al ontladen door zijn normale aanslutingen of hij hoort een pets spanning erop te hebben staan en heeft dat niet. to be continued, ik ga hier zoeken op klusidee. @S.oldeerbout mocht dit bekend in de oren klinken laat het dan nog even weten aub. Siemens SE64M350EU/40 . https://forum.teamhack.de/filebase/download/36/?s=6de37038a0b1c8a50a7894888b01aadd5d9e77a6
    Oh ja: verwarmingselemnt zal goed doen want programma draait gewoon af en de vaat is heet. Alleen niet schoon omdat er geen sproeier draait. Filters waren schoon, ik denk niet dat er iets in het pomphuis is vast gaan zitten. De machine maakt geen bromgeluid wat ik nog herken van een probleem met het rad in de pomp
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu