Laatste rij tegels op muur opniew tegelen

BertPleizier

 • #1
Afgelopen week is er een nieuw hardhouten buitenkozijn geplaatst. De wandtegels van de muur komen nu niet meer tot aan het kozijn. Deels omdat het kozijn iets minder diep geplaatst is (voorkant stijl is nu buiten gelijk met de gevelpanelen) en deels doordat er geen kabelgoot meer op de kozijnstijl zit, waar tegenaan getegeld was.

Gelukkig heb ik nog genoeg wandtegels bewaard en die komen nu mooi van pas. Ik wil daarom de laatste rij tegels weghalen / aanvullen met een passtrook (afhankelijk of het al passtukken zijn of nog hele tegels). Zie hiervoor beide foto's.

Wat is het beste stappenplan? Ik snij het purschuim netjes weg, maar dan? Moet ik nog iets op de muur smeren? Of kan ik de tegels zo met tegellijm plakken?

PS: op de buitenhoek van foto 2 komt nog een mooi wit hoekprofiel. De oude heb ik er vorige week afgehaald. Deze was beschadigd.

78E94B49-FB99-4ADA-BB54-C70C81431F72.jpeg C9BEDB8F-051E-472B-AB28-F71B36B882E0.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Of het hele tegels zijn, kun je zelf even opmeten.
  Maar kun je geen koplat of architraaf op het kozijn zetten, zodat het mooi afdekt?
   
  • Like
  Waarderingen: HAJ en BertPleizier

  BertPleizier

  • #3
  Dat bedoelde ik ook: als het al hele tegels zijn komt er een passtukje naast en als het al een passtuk is komt er een groter passtuk voor terug.

  De naden zijn te groot voor een afdekking en dat vind ik niet mooi.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu