Sauzen muur met slechtere en laatste laag betere kwaliteit saus, een optie ?

De oplossing

  • #1
Zat wat te prakkedenken, en nadat las in reviews van mensen over wat betere kwaliteit latex, dat soms ook een tweede laag nodig is.
Vroeg ik me af of dan niet een idee is om ook als je het wat schrob-vast wil hebben, om gewoon paar lagen saus wat makkelijk
aflaat eerst te gebruiken, als laatst gewoon een laag schrobvaste saus er op te smeerpoetsen, ziet er misschien wel doorheen, maar dan al goede kleur eronder (wit wel handigst denk ik, anders zo gelijk mogelijk mengen leek me zo). Er zit lijkt me echt een volledige laag dan op, zodat je toch met water af kan nemen bij vlekken. Kost meer tijd misschien, wel goedkoper leek me aan materiaal kosten dan. Vond er niks over, behalve dat veel lagen op zich op laatst nadelen kan hebben. Ps Eerlijk is eerlijk, zeg vooraf maar dat toch ga proberen denk ik, al is maar klein gedeelte. Maar misschien stimulans om meteen in grotere emmer meteen te kopen die in verhouding wat goedkoper is.

Plus misschien een idee voor anderen, als het een optie is, opzichtig sociaal als dat ik ben.
 

De oplossing

  • #2
Ps Zie bij plafond sauzen tips om stof en vetvrij te maken, vooral stof. En kerel die zegt eindelijk voor elkaar te hebben na twee dagen, maar wel spierpijn nu. Dit niet wat overdreven, dikke stof plukken eventueel die er zitten snap ik, maar hoe stof vrij moet het zijn, zelf niks van dit alles gedaan, gewoon over gesausd met goedkoopste die kon vinden, ziet er prima uit (daargelaten gedeeltes waar eerder strepen zaten door goedkope roller te gebruiken destijds, dat ander verhaal). Denk, breng maar even onder aandacht nu toch bezig ben. Hoe dat dan zit.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Ja? Dus?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Als je een beetje gevoel hebt voor kwaliteit en een mooi eindresultaat, dan zorg je 1 voor een schone, stofvrije ondergrond voordat je begint en 2. je gaat niet knoeien met goedkope saus van mindere kwaliteit. Dat zie je namelijk altijd. Goede kwaliteit latex onderscheidt zich niet alleen in dekkracht, maar ook op andere eigenschappen zoals betere vloei en fijnere structuur.
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity

De oplossing

  • #5
Ja, maar als je daar , zoals ik lees, soms ook meerdere lagen nodig hebt, om goed dekkend te krijgen, dan is toch haast logisch dat je bv 3 lagen goedkoop doet, zodat al dekt, of al bijna dekt, dan nog één laag als laatste van betere, en schrobvaste latex. Dan heb je dekkend, en schrobvast leek me, en met drie lagen goedkoop vaak nog steeds goedkoper dan duurdere soorten als ik zo zie. Met werkuren misschien ook, maar even nog niet meegerekend. Lijkt me stug dat toch ziet, vind goedkope saus prima uitzien hier, maar niet schrobvast dus.

Denk dat toch haast niet kan missen en nooit heel raar uit kan pakken.
Denk dat maar gewoon ga proberen. Was niet alleen bedoeld als vraag, misschien ook handig voor ander die misschien leest leek me, als het beetje goed uitpakt (wat haast wel zal). Toch bedankt antwoorden (voor wat toe doet, om maar even te wagen op een "misschien").
 
Laatst bewerkt:

De oplossing

  • #6
Dus ja !?
 

Ambidexterity

  • #7
Nee, natuurlijk niet, lees nogmaals het stukje van Mn22.

Maar waarom een topic starten als je al aangeeft dat je het toch zo gaat doen, wat is je vraag?
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
En wat is dan je winst? Een paar tientjes? Daar wil toch niemand prutswerk voor riskeren? Dan blijf je aan de gang. Dan moet die goedkope latex wel minimaal 4 x zo goed koop zijn, je bent overigens dan wel een week lang aan het witten, nu heb ik niet het salaris van de gemiddelde neurochirurg, maar ik weet wel zeker dat wanneer je de uren mee rekent je nog duurder uit bent.
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity

De oplossing

  • #9
Wat nee natuurlijk niet, waarom niet, wat ik zei op stukje van Mn22, vond met goedkoop prima uitzien, schrobvast was meer waar me nog om te doen was. Was eerste instantie vraag, wie weet is er logische reden om niet te doen, die ik niet overzie meteen, nader inzien, als goed droog zijn, eerste lagen, kan toch haast niet missen, vandaar dat later alsnog maar bedacht gewoon maar te proberen. En had nog nooit eerder er iets over gehoord of gelezen, dus leek me sowieso wel iets om eens onder de aandacht te brengen ergens. Zo u een beetje behoorlijk van repliek gediend hopen we dan maar.
 
Laatst bewerkt:

De oplossing

  • #10
Zes keer zo goedkoop kerel, die ik hier had, en dan vergelijk ik het nog maar met een huismerk schrobvaste saus, en zelf vond dat prima resultaat gaf, goedkope saus, dekt zeker na drie keer. Duurdere lees ik over dat vaak toch twee lagen ook nodig zijn, scheelt het nogal wat. tja wel wat meer werk, maar wel goedkoper als je het zelf doet.
 
Laatst bewerkt:

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #11
Nee.
maar goed, u wilt een mening er door drukken en geen vraag beantwoord zien dus ik haak af. Succes met witten komende weken.
 
  • Like
Waarderingen: Ambidexterity

De oplossing

  • #12
Oké ongeveer vier keer meer als huismerk, vijf tot zes keer meer dan meeste merk soorten latex. Maar goedkoper lijkt me zeker. Kan pas echt weten wanneer eens geprobeerd hebt, en pas helemaal, na paar jaar dat er op zit misschien. Nog maar eens zien wat ga doen. Bedankt aanhoren iig, ei even kwijt. Kan deze wel dicht om mijn part. Tot een volgende keer misschien maar weer (Of eerste en laatste keer, of misschien nog eens een keer weer, of eens en nooit weer, maar ajuus maar nu.............maar weer).

Ps gecorrigeerd voor vorige antwoord zag staan, zeg toch maar bij ff.
 
Laatst bewerkt:

De oplossing

  • #13
Wil best een vraag beantwoord hebben, maar stellen dat dat beslist prutswerk dan wordt, zonder verder reden bij te geven waarom dat prutswerk word, nee, zo'n antwoord hoef ik idd niet zo nodig, probleem ook niet meteen, maar beetje onderbouwen dan verder wel zo prettig, waarom zou ik dat maar blind van u aan moeten nemen, lijkt dat u dat daarmee wil zeggen. Tja, idd daar pas ik voor.
 

De oplossing

  • #14
Maar wat ik zei, wel klaar verder, kan op slot mijn part.


Laatste Ps Als idd met uren rekenen duurder uit bent, is er toch nog steeds kans dat voor sommige mensen een betere optie zou zijn, part time werken bv, en dit eenmalig beter uitkomt, extra uurtje bijwerken in de super (bij wijze van) ook niet altijd even makkelijk geregeld. Sorry kerel als tegen verkeerde been schop, niet mijn bedoeling, maar lijkt dat al klopt 100 keer wat ik zeg, het mag niet zijn van meneer. Zijn we uitgepraat. Gouw op slot deze maar a.u.b..
 
Laatst bewerkt:

De oplossing

  • #15
Ps Gecorrigeerd voor antwoord daarvoor in beeld had gehad, om wat preciezer te zijn.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #16
dure verf over een goedkope onderlaag aanbrengen geeft niet het zelfde eindresultaat.
maar als het voor jouw goed genoeg is moet je het lekker doen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #17
Er bestaat ook iets als verkeerde zuinigheid :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu