Koude wind door de schouw die bulex dooft???

A

Anonymous

Gast
  • #1
de waakvlam van mijn bulex van junkers gaat uit wanneer het buiten begint te vriezen.
wanneer het buiten wat kouder wordt dan komt er een verschrikkelijke koude tocht binnen langs de schouw waarop deze bulex is aangesloten en dit doofd dan de vlam.
de enige mannier om mijn bullex dan terug aan te zetten is, mijn deur van de tuin openzetten, dan stopt de tocht in de schouw. ik denk dat het een onderdruk is ofzo.
ik ben gaan informeren , om dit probleem op te lossen en men heeft mij gezegd dat ik mijn schouw moest verlengen. dit heb ik dan ook gedaan , maar wanneer ik te hoog ga, dan krijg de vlam geen zuurstof meer en dan doofd ze ook.
ik heb er nu een NELSON kap op zitten ik heb er ook al zo'n draaimolentje opgezet en dit alles zonder rezultaat.
weet er iemand iets meer over, want ik ben ten eide raad.
we kunnen alleen maar testen wanneer het buiten koud is.
gelieve te reageren op mijn email

mvg
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ja, ik kan me nog herinneren dat mijn vader vroeger dit probleem ook had met de keuken geiser als de buiten deur open ging. Mijn vader heeft toen een klein stukje asbest in de waakvlam gemonteerd, dat bleef dan gloeien als de vlam doofde. Door het nog stromende gas (het thermokoppel had de gastoevoer nog niet gestopt) begon de vlam direct weer te branden! Alleen lijkt het me nu verstandig om iets anders te zoeken dan asbest, dit met de gevaren rond dit materiaal!!

Groeten, Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu