Dame met koude voeten: geen warmtevraag constante vlam op thermostaat

Koudevoeten

  • #1
Beste mensen,
Redelijk wanhopig inmiddels door de enorme gasprijzen probeer ik van alles om mijn ketel Kombi-Kompakt-HRE-88557803 (2009) en mijn thermostaat Klokthermostaat ComfortControl CC5000 (2009) onder controle te krijgen. (weersafhankelijk systeem) Probleem: ik zie sinds begin december dag en nacht de vlam branden op mijn thermostaat en mijn gasverbruik schiet omhoog naar 8 tot 15 kub per dag. Met een instelling van 15 graden, dag en nacht. Onbetaalbaar. In mijn wanhoop heb ik de thermostaat op vakantiestand en zomerstand gezet én gereset maar niks helpt. Ketel blijft maar gas gebruiken. Ik heb ook vloerverwarming en die doet het gekgenoeg al sinds 2009 bijna niet. Maar dat is een ander, niet zo urgent probleem. Ik heb de temperatuur van het water in de ketel op 47 graden gezet en de verwarming op 50 graden. Warm douchen is er niet meer bij. Misschien heb ik wel (als leek) zoveel gerommeld met de thermostaat dat hij nu van slag is maar ook het resetten heeft geen effect. Ik ken de handleidingen van de ketel en thermostaat inmiddels uit mijn hoofd. Ik heb echt alles geprobeerd maar ben nu echt wanhopig. Ik verbruik elke dag voor bijna 50 euro terwijl het hier hartstikke koud is. Het enige dat ik nog niet gedaan heb is alle stekkers eruit trekken. Maar dat zal niet goed zijn voor de leidingen neem ik aan? Wie helpt deze dame? Alle hulp wordt zeer gewaardeerd!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
wa regeling eraf en over naar ruimteregeling
 

Koudevoeten

  • #3
Bedankt voor de tip! Ik zal kijken of ik dat kan vinden in de handleiding..
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Koudevoeten schreef:
Ik verbruik elke dag voor bijna 50 euro terwijl het hier hartstikke koud is.
Dan vraag ik me toch af of de weersafhankelijke regeling wel de oorzaak is. Die warmte moet ergens blijven; waar hangt de ketel, en is het daar wel warm?
 

Koudevoeten

  • #5
Beste Impie,
Hartelijk dank voor je reactie. De ketel hangt op zolder. Die is geïsoleerd en ook 15 graden denk ik. Misschien een paar graden koeler dan beneden. Het kan in de woonkamer (waar de thermostaat hangt) wel warmer worden dan 15 graden maar dan verbruik ik helemaal veel.. vandaar mijn instelling op 15 graden. Het is gewoon raar dat ik zelfs met dit zachte weer en instelling op vijftien graden toch 8-10 kub per dag verbruik.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #6
als de leidingen ongeisoleerd door de onverwarmde ruimtes lopen kun je daar aardig wat warmte op kwijt raken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu