Koude leidingen, warme radiator

Donder

 • #1
Hallo,

Ik zit plots met een vreemde situatie.
We hebben in de badkamer de leidingen van de verwarming als vloerverwarming in de vloer verwerkt. Dit werkte altijd prima en de vloer werd dus ook heerlijk warm.
Maar nu niet meer. De vloer blijft grotendeels koud, behalve waar aanvoer en retour ongeveer weer samen komen. Maar…..de verwarming wordt dus wel gewoon warm. Hoe kan dat nou? Ik sta echt voor een raadsel.
We zijn momenteel met een verbouwing bezig waarbij alle leidingen voor kunststof zijn vervangen, maar dit lijk me toch niet de oorzaak. De rest van de radiatoren doen het ook gewoon, de badkamer had al kunststof. En als het niet goed zou zitten, zou de radiator in de badkamer toch ook niet warm worden.

Hopelijk heeft iemand enig idee.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • AvDijk

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  - Kun je een foto maken van overgang tussen de radiator en de vloerverwarming, en de plek 'waar aanvoer en retour ongeveer weer samen komen'. Zit hier misschien een RTL ventiel, dat is versteld of juist warmer wordt dan eerder?
  - Kan het zijn dat door de vervanging door slangen iets in de inregeling (hoeveel water door elke radiator gaat) is veranderd?
   

  Donder

  • #3
  Foto's maken gaat lastig, maar voegt denk ik ook weinig toe. Maar de leiding die de radiator voedt is dezelfde die als de vloerverwarming fungeert.
  Er zit inderdaad een RTL ventiel tussen de aanvoer en retourleiding. Ik heb deze al versteld, maar dit levert niets op.
  Donderdag komt de persoon die de boel heeft veranderd weer langs voor een andere klus. Ik zal hem dan ook vragen
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu