Koude radiator op kinderkamer

Wolly

  • #1
Ik heb het volgende probleem;

Een aantal maanden geleden heb ik een slaapkamer ingericht als kinderkamer en omdat daar een hele oude radiator hing die vaak overgeschilderd was heb ik deze vernieuwd.
Nu doet het probleem zich voor dat deze nieuwe radiator niet warm wil worden. Ook de oude radiator die hiervoor aan de muur hing werd nooit warm maar daar heb ik nooit eerder aandacht aan geschonken.
Als ik alle leidingen volg lijkt het mij dat deze radiator de laatste is uit het systeem.
De ketel hangt op de begane grond. Dan lijkt het mij dat beneden alles aangesloten is en dat dan de radiatoren op de eerste verdieping aan de achterkant van het huis komen. Dan lopen de leidingen naar de zolder en dan naar de voorkant van het huis om weer naar beneden te gaan (via een T-splitsing) naar de badkamer en de nieuwe kinderkamer. (beide dus aan de voorkant van het huis gelegen op de eerste verdieping)
Beneden wordt alles warm. Op zolder hangt ook 1 radiator en die wordt ook gewoon warm enkel een radiator op een andere slaapkamer (achter) wil soms warm worden (als alle ander kranen dicht zijn) en soms maar half.
De rest wordt allemaal normaal warm. (ook de badkamer)
Ik heb dit huis in 2004 gekocht en toen was de installatie al ingebouwd. Ik weet dus niet wie dit geïnstalleerd heeft en hoe. Ik weet enkel dat de ketel uit 2002 is en dat de vorige ketel op zolder heeft gehangen.

Uiteraard heb ik al geprobeerd of de “nieuwe
 

Fiesiekus

  • #2
Voetventiel staat open? Idem kraan? Hoor je water ruizen door de radiator? Hangt ie een beetje op afschot z.d.d. lucht naar de ontluchtnippel stijgt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er een standenschakelaar op de pomp ?
Zo ja, zet die eens wat hoger.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Heb je een thermostaatkraan?
Zo ja het pinnetje weer gangbaar maken.
Al tig keer beschreven op dit forum.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu