Radiatorventilatoren gebruiken voor koude muur

Berr0l

  • #1
Wij hebben met een hoekhuis uit '81.

Vloerisolatie RC3,5 en een set mooie Jaga convectoren voor ieder raam. Geen last van koudeval bij de (HR++) ramen... behalve bij de koude muren omdat daar geen verwarming zit.

Er is een muur waar onze bank tegen aan staat die zorgt voor een koude nek. Het is een spouwmuur gevuld met 4cm glaswol. Prima voor de dagen tot graag of 7/8 maar daaronder Brrrrrr.

We zijn aan het kijken hoe we dit structureel kunnen oplossen. Bijv. Voorzetwand binnen of buitenmuur leegtrekken en opnieuw isoleren.

Tot die tijd wil ik een tijdelijk oplossing voor de koudere dagen.

Nu wil het dat is diverse 12/14cm ventilatoren heb die ik als DBE kan inzetten (verplaatsen warme lucht en sneller afkoelen radiator retour).

Brainwave: als ik de ventilatoren een beetje schuin kan plaatsen. Zou ik de warme lucht dan richting de koude wand kunnen verplaatsen? Zie foto.

Heeft iemand dit idee al eens geprobeerd?

Screenshot_20211126-180002~2.png
 
  • Like
Waarderingen: Sermo

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Dag heeft weinig nut, de DBE(Pro) of tegenwoordig DBH ventilatoren hebben niet voldoende opvoerhoogte om lucht zover te verplaatsen. Technisch kan dat wel gemaakt worden maar dan krijg je tocht klachten en een hoger geluidsniveau.

Het zou beter zijn om bij Brrrrr een extra convector te plaatsen, dat is even puzzelen met de aansluitingen maar soms is dat mogelijk.
 

Bernhard

  • #3
Wand- of plafondverwarming met slangen en CV-water van 35grd of elektrisch.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu