Koude radiator - Wat kan ik doen?

Natas

  • #1
Vraagje!
Ik woon in een appartement en heb een probleem met 1 van de radiatoren. De radiator in de slaapkamer van zoon wordt niet warm. Als ik de thermostaat hoger zet, wordt de radiator in mijn slaapkamer wel warm, maar die in de kamer ernaast niet. Ook de leiding naar die kamer blijft koud. Dat punt is met name te vinden na de verwarming in mijn slaapkamer. Voor mijn radiator zijn de leidingen warm en de aanvoer naar de kamer ernaast is koud. Ook in die kamer hangt het expansievat. Die is niet kapot.

Wat kan ik doen om te zorgen dat de slaapkamer van zoonlief toch verwarmd wordt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Radiator ontlucht ?
 

Natas

  • #3
Radiatoren zijn ontlucht, Expansievat is niet kapot.
Het vreemde is, dat bij de aanvoer naar de verwarming in kamer 1, de leidingen warm zijn. na deze verwarming loopt de leiding door naar de verwarming in de tweede kamer en die leidingen zijn koud. Dus of de radiator in de tweede kamer vraagt geen warmte, hoe kan dat?
Lijkt me stug dat de leidingen verstopt zijn
 

Exroosje

  • #4
Staan ze parallel (dus radiator 1 is afgetakt van de leiding naar radiator 2 en daarna blijft het koud) of in serie ( de uitgang van radiator 1 is doorgelust als invoer van radiator 2)

In het eerste geval stroomt kennelijk al het water door radiator 1 en is dat dus de makkelijkste weg voor het water.

Door dit te bemoeilijken (lees radiator 1 dicht draaien) zou nu je zoons radiator warm moeten worden. Gebeurt dat nog niet, dan is er kennelijk ergens een belemmering. Misschien zit de radiatorkraan vast of is het voetventiel dichtgedraaid)?

In geval 2 (serie) pakt je eerste radiator te veel warmte. Een goede seriele installatie zorgt ervoor dat er warmte overblijft voor de volgende in de keten. Als dat niet zo is dan zul je de installatie aan moeten passen.
 

Natas

  • #5
Ze staan paralel. Ik had een nieuwe radiator knop gekocht, zo'n thermische. Dus systeem uit, water eruit en dan tot de conclusie komen, dat je de verkeerde knop hebt. Lekker slim, niet dus. Dus nieuwe gehaald, maar de vorige bewoner heeft alle vast geverfd, kreeg het niet los. Uiteindelijk systeem weer afgevuld en goed ontlucht. Verwarming aan en systeem aan. Na flink wat geborrel, alles doet het weer! Zoonlief heeft weer een warme kamer, best handig na de winter, maar goed! Dank voor de tips!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zit een kans in dat het probleem opnieuw optreedt, kennelijk zit het ontluchtingskraantje niet op de hoogste plek van de radiator.
 

Natas

  • #7
De onluchter zit werkelijk helemaal boven bij de leiding. En niet op de radiator zelf. Kan me niet voorstellen, dat deze nog hoger kan

Ik draaide zelf met regelmaat de verwarming open en heb een vermoeden, dat zoonlief deze steeds dichtdraaide. Er kwam ook behoorlijk wat lucht uit de leiding.
Meestal als ik onlucht doe ik dat subtiel, maar nu heb ik die leiding open gedraaid en je hoorde de luchtbubbels aankomen

Ik zal het de komende tijd iig in de gaten houden. Ketel druk stond trouwens ook net over de twee bar. Nu doordat ik er koud water in heb gedaan, heb ik aangevuld tot 1,5 bar. Warm water zet toch altijd iets uit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu