Nieuwe radiator wordt niet warm, leiding warm maar kouder

Melvinv

 • #1
Onze nieuwe badkamer is eindelijk helemaal klaar maat de radiator wordt niet warm. Er is al ontlucht maar dat heeft niet geholpen. De radiator is vn middag 1 keer eventjes goed warm geworden maar na 5 minuten was die al weer ijskoud. De nieuwe radiator is met een (nieuwe) flexibele leiding op de zolder aan de koperen cv leiding aangesloten met een knelkoppeling. De afstand van de radiator naar de cv is nog geen 3 meter. De leiding op de zolder is warm maar lijkt met de afstand steeds kouder te worden... Iemand enig idee hoe ik dit moet oplossen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als je niet exact beschrijft hoe de leidingloop is en wat voor radiator en (thermostaat-)kraan (enzovoort) er gebruikt is zal het erg moeilijk worden van afstand te bepalen wat er aan de hand is.

  Ik denk bijv. aan eventyeel nodige stijgbuis, afhankelijk van type radiator. Of schotjes in de radiator die weggetikt moeten worden voor installatie.

  Maar zou kan net zo goed iets heel anders kunnen zijn. Alhoewel ik zelf geen vakman op dat gebied ben stel ik me zo voor dat ook die aan de hand van je beschrijving weinig hulp zullen kunnen bieden dan alleen opsommen wat vaak voorkomt.

  Dus: kom eens met tekeningen, foto's en informatie over de gebruikte materialen.
   

  Melvinv

  • #3


  De aanvoerleiding is warm tot op het punt dat die gekoppeld wordt aan de flexibele leiding. Maar heet is de leiding ook niet... zoals je ziet kan ik maar een heel klein stukje zien van de aan en afvoer (koperen leiding).
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ik denk dat je even alle andere radiatoren moet dichtdraaien, zodat eventuele lucht in de leidingen even doorgepompt kan worden.
  Wordt de radiator dan wel warm, maar als je de andere radiatoren weer open zet weer koud, dan moet je je systeem gaan inregelen. (zoek op: 'waterzijdig inregelen')
   

  Melvinv

  • #5
  Zojuist weer deen betreffende radiator ontlucht en zodra ik ga ontluchten wordt hij direct warm maar wordt weer koud als ik stop met ontluchten. Ik ga alle radiatoren eens dicht draaien behalve die..
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #6
  Maar komt er ook lucht uit dan? klinkt alsof je gewoon een voetventiel dicht hebt staan ofzo...
   

  Melvinv

  • #7
  Voetventiel stond inderdaad dicht. Deze open gedraaid, toen werd de verwarming lauw en vervolgens weer koud. De cv had te weinig bar dus die aangevuld. Voor de 3e keer alles ontlucht maar kwam nergens meer iets uit. Nu 2 uur later is de verwarming wel goed warm. Ik kijk het even aan. Geen idee waar dit nu aan lag aangezien hij weer koud werd na het openen van het voetventiel
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Als je op zolderkijkt zie je ook 2 gaten in de vloer daar hebben de vorige leidingen langs gelopen

  en ik vermoed wat je als aanvoer hebt dit moet de retour zijn

   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #9
  Wordt de radiator zo ook normaal wel aangesloten?
  Mijn radiator heeft beide aansluitingen aan de bovenkant zitten.
  De linker is de aanvoer de rechter de afgaande kant.
  Aan de linkerkant zit een buis binnenin de radiator die het warme water eerst naar beneden brengt en vandaaruit verdeeld het zich door de radiator.
  Zit bij jou die buis er ook in dan wordt het warme water op deze manier direct de afgaande kant in gepompt en heeft het geen kans om door de radiator te gaan.

  suc6

  Gerrit
   

  Lodos

  • #10
  Ik zou de aansluiting ook kruislinks aansluiten dus de retourleiding aan de andere kant aansluiten. Want het water gaat van boven direct naar beneden de makkelijkste route nemen en dan naar de ketel.

  Plaats er ook een stuwpijp erin.
   

  Melvinv

  • #11
  De afvoer en aanvoer zit gewoon juist. Nadat ik gisteren de cv heb bijgevuld en het voetventiel heb open gezet werkt hij naar behoren. Ik heb de radiator aangesloten als volgt: aanvoer links boven,afvoer links onder. Bij deze aansluiting is dan toch geen buis nodig of wel? De verwarming wordt helemaal warm..
   

  Melvinv

  • #12
  Toch even snel gaan kijken op zolder. Maar ik heb die foto schuin gemaakt waardoor het lijkt alsof de linker meer naar voren staat en daardoor als aanvoer gezien kan worden. In werkelijkheid zit de linker wat meer naar voren. Bij het doorzagen van de oude leidingen zaten er bochten in. Heel vreemd gemaakt maar het zit gelukkig toch juist aangesloten. De badkamer is heerlijk warm en de radiator zelfs heet. Vrouwtje blij ik blij. Heren bedankt voor het meedenken!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu