Koude radiator - Wat kan de oorzaak zijn?

Ron2654

  • #1
Ik heb een nieuwe cv in de keuken geplaatst , maar deze kant van het huis worden de radiatoren niet meer warm, wat kan hier de oorzaak van zijn
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er is wel erg weinig informatie. Heb je een nieuwe radiator geplaatst, of een nieuwe ketel? Hoe is dat gebeurt? Nieuwe leidingen of in plaats van de oude? Bleef de rest toen in bedrijf en hoe is het deel waaraan je werkte toen afgesloten?
Wat zit er nog meer aan 'deze kant van het huis' wat nu niet werkt, en hoe loopt het leidingwerk ongeveer?
Het wordt niet warm, blijft het echt koud of worden de radiatoren lauw vooral aan de boven- of juist vooral aan de onderkant, waar de leidingen aangesloten zitten?
Wat heb je al zelf geprobeerd om de boel aan de gang te krijgen?

Een paar gokjes, zonder al deze informatie, kunnen zijn: ergens zit lucht of ergens zit nog een afsluiter dicht.
 

Combiketel

  • #3
Als de radiatoren voorheen wel warm werden. En de radiatoren aan de andere kant van het huis nu nog steeds warm worden, lijkt het mij een kwestie van een luchtbel die ergens blijft hangen.

Probeer eens het volgende. De stekker van de cv ketel uit het stopcontact nemen. Hierna een klein uurtje wachten. Daarna de radiatoren ontluchten van beneden naar boven (dus eerst begane grond en daarna de verdieping.)

Hierna even checken of de cv nog genoeg druk heeft en deze zonodig bijvullen. daarna kan de stekker er weer in.

Mocht dit niet helpen, kun je ook nog eens het volgende proberen. Alle radiatoren dicht zetten op degene na die het koudst blijft. Dan de verwarming hoog laten stoken zodat die ene radiator alleen meedraait. Dit een half uurtje volhouden en daarna voorzichtig de rest weer open zetten.
 

Ron2654

  • #4
Iedereen bedankt voor de tips, ik heb alle radiatoren dichtgedraaid behalve de ene die niet warm werd, toen de thermostaat op 23 graden en het volgende was een ware doorstroming van luchtbellen, nu is alles warm
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu