Koude radiatoren, rare ketelconstructie, waterzijdig inregelen

VerfmanRob

  • #1
Ik ben sinds in jaar in het bezit van een Remeha Tzerra CV ketel. Omdat sommige radiatoren slecht of helemaal niet warm werden heb ik in de woonkamer gisteren 1 grote en 1 kleine t33 radiator laten plaatsen. Ook zijn alle (9 in totaal) radiatoren voorzien van voetventielen en Heimeier eclipse thermische radiator kranen en daarna is alles waterzijdig ingeregeld. Tot zover.
Bij het bestuderen van de ketel opstelling troffen wij iets raars aan. We wilden tenslotte ook weten waarom eerder bepaalde radiatoren koud bleven.
Achter de ketel zit een zogenaamde projectverdeler met pomp en diverse kranen en andere toebehoren waaronder een thermokraan en meer.
De installateur vroeg of wij misschien vloerverwarming hebben maar dat is niet zo. Of hier ooit vloerverwarming in het huis heeft gezeten weet ik niet.
De aanvoertemperatuur vanaf de ketel is goed, maar er is een t stuk geplaatst naar dat blok. Dat blok wordt dus blijkbaar ook warm en daar stroom ook water doorheen. Waar dat water heen gaat weet ik niet. Er gaan 3 witte slangen de grond in en achterin het blok komen ook weer slangen retour. Als er geen vloerverwarming is zou je zeggen dat die slangen naar de radiatoren van bijvoorbeeld de benedenverdieping gaan, maar zeker weten doe ik dat niet.
De aanvoer zelf gaat ook met 22 mm verderop het beton in.

Wat is er nu aan de hand: 1 van de nieuwe radiatoren (de grootste van 180x40) wordt beneden niet warm, alleen een heel klein beetje lauw in het begin, ontluchte is heel raar, er komt niet eens water uit bij het ontluchten, ook geen lucht trouwens. Boven blijft opeens 1 radiator kou die het voorheen altijd wel goed deed. De leiding tot het onderblok is wel warm maar alleen maar tot het onderblok.Ontluchten is gedaan en er zat geen lucht in.

Ik heb ook al alles dichgt gedraaid en alleen de 2 koude radiatoren open gezet, ze blijven koud, en de grote een beetje lauw terwijl zijn kleinere broertje 4 meter ernaast gloeiend heet is.

De 3 witte slangen van het verdeelblok zijn ook al dicht geweest om te zien of dat de doorstroming bevorderd, ook zonder resultaat. Met een gesloten blok blijven de overige radiatoren wel gewoon warm.

Nu staan alle radiatoren in huis dicht en de 3 slangen van het verdeelblok weer open. Er stroom warm water door de witte slangen het beton in. Je zou zeggen als er wel vloerverwarming ergens zit dat dat nu warm zou worden maar ook niet.

Ik snap er niets meer van. Ik heb 1.9 bar druk, de pompsnelheid van de ketel staat op 80%.
Kan iemand aan de hand van de foto's zien of er iets niet klopt? Moet het hele blok ertussen uit? En wat dan met de ketel en expansievat?

Iemand een gouden ingeving?

Schermafbeelding 2022-11-27 om 12.56.38.jpg Schermafbeelding 2022-11-27 om 12.58.40.jpg Schermafbeelding 2022-11-27 om 13.04.12.jpg Schermafbeelding 2022-11-27 om 13.05.55.jpg
 

VerfmanRob

  • #2
Er heeft vroeger dus wel een vloerverwarming ingelegen. En de ketel stond vroeger beneden. Nu staat hij boven. Blijkbaar is dan later boven de vloerverwarming eraf gehaald. Maar waarom loopt er dan nog warm water door het blok?
Schermafbeelding 2022-11-27 om 14.03.11.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
bedoelt u met het blok de platenwisselaar?
 

VerfmanRob

  • #4
Topic kan op slot. Opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu