Klein verschil Gashaard/Doorvoer schoorsteen

SonomaA3

  • #1
Hallo,

Heb er al verschillende topics over langs zien komen, velen wat gedateerd. Toch maar even vragen: We hebben een mooie gashaard (open systeem) staan die 2 cm hoger is dan de doorvoerbuis naar de schoorsteen. Kan het laminaat met ondervloer eruit slopen of de schoorsteen uitbreken.....Maar, omdat het maar zo'n klein verschil is, kan ik het niet oplossen met een stukje speciale RVS flexibele buis? Wat denken jullie? Een schuifnis is geen optie want die is voor minimaal 7 cm verschil dacht ik.

Dank je jullie wel alvast!

Robin
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Denk niet dat je veul reacties hierop zal krijgen en wel om de volgende reden.
een mooie gashaard OPEN SYSTEEM
Daar zal niemand je iets zinnigs over vertellen simpelweg omdat een open toestel niet meer in deze vorm geplaatst mag worden.
Het is namelijk niet toegestaan om verbrandingslucht uit een verblijfs ruimte te ontrekken, en dat is je woonkamer nou eenmaal!

John
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
@De loodgieter zou je kunnen aangeven waar dat is vermeld? Het verbod om verbrandingslucht uit een verblijfsruimte te onttrekken heeft dan ook grote consequenties voor houtkachels etc. neem ik aan. Ik dacht dat het alleen niet toegestaan was bij nieuwbouwwoningen en bestaande woningen die kierdicht gemaakt zijn waar geen specifieke voorzieningen zijn aangebracht om voldoende aanvoer van verbrandingslucht te waarborgen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Bestaande bouw heeft soms geen andere keus dan een open verbrandingstoestel te plaatsen.

Maar u mag zomaar geen 2 cm lager aangesloten buis gebruiken omdat de uitlaatstomp van het toestel hoger zit, maar vanaf hier kunnen we niet zien wat u wel ziet dus een foto kan soms wonderen doen?

Vr Gr
 

Auto-Geen

  • #5
Het gat naar boven uithakken en een schuifnisbus op de muur schroeven. Kun je ten alle tijde de juiste hoogte instellen.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Krunnie
Uit mijn hoofd staat dit vermeld in het bouwbesluit paraaf weet ik ff niet meer uit mijn hoofd, dan moet ik even gaan zoeken.
Er staat in ieder geval omschreven dat er geen verbrandingslucht meer uit een verblijfsruimte te onttrekken. Is ook niet zo verwonderlijk he dat ze dit hebben aangepast met al die open toestellen die nog steeds 1 op 1 vervangen werden.
Deze regel is dus om dit te voorkomen
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu