Klapraampje en dorpel hoe te repareren

Elise101

  • #1
Beste allemaal,

Hopelijk kunnen jullie mij advies geven hoe ik het beste te werk kan gaan met het degelijk repareren van dit klapraampje. De dorpel is rot, ik weet zeker dat deze vervangen moet worden, dit gaat mij financieel dit jaar niet lukken, aangezien ik dit echt niet zelf kan. Dus wil ik graag weten hoe ik het tijdelijk kan oplappen? Ik ben niet super handig maar ga nog steeds uit van 'aldoende leert men'.
Alvast bedankt!!!
groeten
Elise


 

Fiesiekus

  • #2
De dorpel: ik zie een loodstrip op de steentjes? Beste is schilderstape parallel aan de dorpel over dat lood te plakken. Dan kan je, als het 24 uur droog is, de gehele onderkant v.d. dorpel met siliconenkit kunt vullen. Afstrijken en de tape weghalen. Laten drogen.

Klapraampje: de stukken die je weggesneden hebt: was dat hout of stopverf? Glaslatten aan de binnenkant?
 

Elise101

  • #3
Bedankt voor de tip van de kit!! Dat gaat me vast redelijk lukken!

en ik denk dat het stofverf was en geen hout, het was hartstikke hard en brokkelde af. En over de glaslatten... :oops: het ziet er aan de binnenkant hetzelfde uit als buiten dus niet nog een apart latje ertegenaan ofzo.
 

Bass

  • #4
Ik denk dat je bij dat klepraampje alleen wat stopverf hebt weggehaald. Het hout ziet er nog goed uit vind ik.
Ik zou de losse stopverf weghalen en de gaten opvullen met nieuwe stopverf. Of alle stopverf aan de onderkant weghalen en deze vervangen door een glaslatje, waarna je de boel afkit met beglazingskit.

Als je bij de dorpel alle houtrot weg zou kunnen halen zou je de rotte plekken ook kunnen vullen met houtrotvuller. Veel schuren en netjes aflakken. Als je de houtrot niet helemaal weg kunt halen is dit niet echt een duurzame oplossing, maar ik denk dat het langer zal houden dan de siliconenkit (die trouwens ook niet overschilderbaar is).
 

Fiesiekus

  • #5
Houtrotvuller wordt knalhard en gaat "lekken" bij de overgang met het bestaande hout. Door inlekken gaat het van kwaad tot erger. Voordeel van (witte) kit vind ik de betere hechting op kaal hout en de flexibiliteit. En veel makkelijker aan te brengen.

Ik pas kit (heldere) vooral toe bij overgangen tussen hout (kozijn) en steen (muur) en/of loodflappen. Ideaal.
 

Jeronimooo

  • #6
Schilder-technisch is siliconenkit niet handig.
Polymeerkit is een betere oplossing voor alle toepassingen die je noemt Fiesiekus, het hecht beter, is overschilderbaar, is net zo flexibel en is er ook in transparant.
Als je houtrotvuller gebruikt moet je groeven in het hout maken zodat het beter hecht, dan krijg je echt geen scheuren. Die krijg je alleen als het hout waar je het op gebruikt nog nat/rot is.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Als je siliconenkit gebruikt is de kans groot dat het verfwerk ook met siliconen besmet wordt. Bijvoorbeeld tijdens het schuren van de verflagen. Als je dan een nieuwe verflaag op wil zetten, krijg je kratertjes in de verflaag. Beter geen siliconenkit gebruiken dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu