Koudebrug onder kunststof kozijn geplaatst op natuursteen dorpel

RaymondG

  • #1
Hallo,

We hebben in onze eet/woonkamer in onze achtergevel een kunststof kozijn. Deze is geplaatst op een dorpel van natuursteen. Ik merk in de herfst en winter dat het altijd koud is onder het kozijn en op regenachtige dagen ligt er altijd een klein plasje water bij het kozijn. Bovendien lijkt het alsof de vloerverwarming moeite heeft om warm te worden omdat er daar warmte verloren gaat. Heeft iemand enig idee hoe dit opgelost kan worden?

Ik heb zelf het idee dat de dorpel verkeerd geplaatst is en het alleen maar opgelost kan worden door het te verwijderen, maar dit lijkt mij een hele operatie die wellicht onmogelijk is zonder het kozijn kapot te maken.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,

Raymond
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Om hier wat zinnigs over te zeggen moet je eerst in kaart brengen hoe dit detail eruit ziet. Je kan beginnen met het opzoeken van de details vanuit de bouw en daarna kijken hoe het daadwerkelijk is uitgevoerd. Soms kan je het van binnen met een inspectiecamera zien, als je pech hebt moet het opengemaakt worden.

Het is gebruikelijk om bij (grotere) ramen de slangen van de vloerverwarming dichter bij elkaar te leggen. Maar ook dan is enige koudeval normaal, zeker bij isolatiewaardes t/m HR++ Daarnaast zijn veel kunststof kozijnen van zichzelf ook een koudebrug.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu