Simpele tochstrip met borstel of dure, in te frezen valdorpel

Ndesch

  • #1
De deur van de living naar de garage laat erg veel koude door. De garage wordt gedeeltelijk geisoleerd, maar ook aan de deur zelf willen we maatregelen nemen. Wat opzoekingswerk leert dat ik best zelfklevende/te nagelen PVC tochstrips monteer links, rechts, en boven, en eenzelfde tochtstrip met borstel onder. Ik vond ook een valdorpel, te frezen of in opbouw. In opbouw mag, omdat het aan de kant van de garage niet te netjes hoeft, maar is erg duur (€60 in totaal, voor houder en dorpel). Ik heb een freesmachine maar begrijp dat ik een bit van 15mm dia nodig heb (te frezen in stappen van 5mm diep), maar ook zo'n bit is best prijzig. Ik kan natuurlijk ook een 8mm bit gebruiken en twee keer langsgaan voor 16mm.

Mijn vraag is eigenlijk; klopt het dat ik best die PVC strips rondomrond gebruik en eentje met een borstel onderaan, of is zo'n borstel veel minder goed als een valdorpel en doe ik onderaan best de moeite om eentje in te frezen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een valdorpel aan de onderkant is vaak het mooiste en het best werkend.

Frezen met een smalle bit dan de maat die je nodig hebt is verstandig, want dan kan je de sleuf precies pas frezen. Bevestig aan de zijkant van de deur twee balkjes zodat de zool van de frees volledig gesteund wordt. De (onderkant van de) deur verticaal neerzetten freest waarschijnlijk makkelijker dan hem neerleggen. Ik gebruik hier zelf een deurenklem voor.
 
  • Like
Waarderingen: Ndesch

Ijssel87

  • #3
60 euro voor een valdorpel vind ik niet veel. Als je echt een koudebrug hebt heb je die dorpel met frees toch zo terug verdiend?
 

Ndesch

  • #4
Akkoord, da's de €90 (dorpel, houder, bit) waard, in de veronderstelling dat ik de deur niet kapot frees, maar voor €8 en een minuut werk toch beslist om de resultaten van de opbouw even af te wachten.
 

Ijssel87

  • #5
Oefenen met frezen op een balkje hout, dan heb je niks te vrezen ;)
 

Ndesch

  • #6
Niks te frezen!;)
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Simpele deuren bewerken verven

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu