Aanpassen onderdorpel ivm nieuwe voordeur binnendraaiend.

Dondad

  • #1
Mijn voordeur wil ik laten vernieuwen. De deur die ik wil kiezen heeft rondom een rubberen tochtprofiel. Het bestaande hardhouten kozijn heeft echter aan de onderkant geen juiste aanslag en dit zou dus aangepast moeten worden. een alternatief is een valdorpel maar de voorkeur gaat uit naar het aanpassen zodat het rubberen tochtprofiel van de deur rondom aansluit.

Ik zie wel oplossingen met het vervangen van de onderdorpel maar deze is in prima staat. Het idee is om de aanwezige aanslag te verwijderen en van hardhout (of DTS) op de bestaande dorpel een aanslagrand te monteren.

Heeft iemand ervaring of oplossing voor deze situatie? De deur bevind zich onder een overstek en heeft weinig hinder van regen of zon.

Zie de foto van de bestaande dorpel
IMG_8773.jpg
IMG_8774.jpg
 

Pvr

  • #2
Je kan ook het profiel vervangen door aanslag profiel deze kun je gewoon vinden.
Let wel een nieuwe deur met kaderprofiel moet je kozijn zeer strak van maat en haaks zijn hier kun heeeeeeeel weinig of eigenlijk niks aan schaven ivm je kader profielen(rubbers)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Zelf ben ik geen voorstander van het toepassen van een zgn. "Polderprofiel". Want daarmee blijft de tocht. Het mooiste is toch de onderdorpel vervangen door een dorpel van rotvrij materiaal, mét de juiste binnensponning.
 

Dondad

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik ben ook geen voorstander van een aanslag / polderprofiel. Mijn gedachte was om de huidige aanslag (waar aluminium strip zit ) weg te zagen en dan boven op het schuin aflopende deel van de dorpel een nieuwe aanslag te bevestigen van hout. Zodat er rondom een sluitend kozijnprofiel ontstaat en een nieuwe deur met rondom een rubber kaderprofiel de deur volledig afsluit. Dit lijkt mij een stuk voordeliger als de huidige onderdorpel te verwijderen en een nieuwe passende onderdorpel te laten plaatsen.
Is dit een idee of wel een heel onlogische stap?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Kans op houtrot wordt wel heel groot op die plaats.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu