Glas bovenlicht vervangen - Hoe haal ik die stalen dorpel onderkant glas er uit?

Robbie's

  • #1
Ik wil het glas bovenlicht vervangen met een plankje zodat er geen licht meer in de kamer schijnt als ganglicht aan gaat. Ik zie dat ik het glas naar beneden kan duwen maar dan is het glas nog te groot om er uit te kantelen.

Hoe haal ik die stalen dorpel onderkant glas er uit? Er zitten allemaal inkepingen in het staal maar van alles geprobeerd met een schroevendraaier om die stalen dorpel er uit te halen maar zonder succes.
20231125_144206.jpg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Het is toch echt de bedoeling dat je hem naar beneden drukt en er uit kantelt. Je zou het eens kunnen proberen met zuignappen, die hele goedkope actieve winkel heeft ze wel eens, zodat je goed grip op de ruit hebt.
 

Robbie's

  • #3
Ik ga het nog een keer proberen maar ik had de ruit volledig naar beneden gedrukt en dan toch steekt hij boven er nog een stukje in.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als dat echt het geval zou zijn had het kozijn niet gemonteerd kunnen worden. Want het glas is er ook op deze manier ingezet.
 

De Bob

  • #5
Hallo
Google eens op "verduister folie" dan kan het glas blijven zitten
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Je moet de lijst aan de bovenkant van het plafond mee kantelen met het glas, deze lijst gaat er dus gelijk met het glas uit. het kan zijn dat de lijst is vast gestuukt/geschilderd. Dan moet je deze eerst even lossnijden.
 

Robbie's

  • #7
Bedankt Mn22 :klusjesman:. Dat was de oplossing. Ik moest de stalen lijst boven het glas in zijn geheel vanaf plafond naar beneden drukken. Ik dacht dat die stalen lijst vast aan plafond zat :oops:

Ik heb alleen met veel moeite die plastic strips (verticaal, links en rechts) waarmee het raam op zijn positie zat er uit gekregen en 1 van die strips is helaas gescheurd. Moet even zoeken of ik die los kan kopen.

Plankje van 4mm kopen, gronden, en dezelfde kleur als deur aflakkenen en weer terug plaatsen.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #8
Nog wat verzinnen om plastic strips binnenkant vast te zetten maar aan de buitenkant ziet het er weer goed uit
20231201_223014.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu