Juiste aanpak douche reparatie

Leveller1

  • #1
Mijn huis is uit 1938. De badkamer is voorzien van een betonnen vloer. De ruimte is voorzien van een inloopdouche, maar die is gaan lekken. Wat is het probleem. De inloopdouche is ongeveer 1*2 meter. achterzijde (2M) en de beide zijkanten 1m zijn van metsel werk, waarop gestuct is en daarna betegeld. De laatste muur is van gipsbeton. Ergens lekt het in deze muur. Die is al een redelijk stuk dikker geworden. Nu heb ik regelmatig lekkages naar beneden en dan is het maar lappen met wat kit. Nu wil ik de ruimte aanpakken.

Is dit een goede aanpak ?
Gipsmuur verwijderen. Daarna nieuwe gipsmuur plaatsen (deze loop niet door tot het plafond. Vanaf af de grond is de muur 2m hoog en aan 1 kant zit deze aan de korte muur van de douche vast. Deze gipsmuur wil ik voorzien van marmox platen, ivm waterdichtheid. Ook wil ik op de vloer dan tegels over tegels leggen. De vloer die er nu ligt is zo scheef als wat, en niet richting putje. Daarom ook op de vloer marmox platen (20mm dik).
De marmox plaat rondom en in de hoeken afdichten met kimband en daarna de boel betegelen. Dan is het de boedeling dat de boel weer water dicht is. Ik zit ook met het putje (drain). Deze zit in het cement. Ik wil deze laten zitten waar deze zit en een nieuw putje erboven hangen. is het een probleem als de marmox plaat van de zijkant nat worden?? GRaag jullie reacties.

Mvg Rens
 

Yeki

  • #2
Lekt het van onder uit (dus vocht vanuit de douchebak/inloopdouche), of hangt er een douchekraan waar ergens een lek zit?
Als het vanuit een pijp lekt, zou je deze er ook uit kunnen bikken en opnieuw lekvrij kunnen aanleggen.

Maar ja, je schrijft ook dat de muur dikker is geworden, dus het zal wel niet zo mooi meer zijn, en erg vochtig...

In elk geval lijkt me de oorzaak een belangrijk uitgangspunt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ergens lekt het in deze muur.
Controleer eerst of er achter de rozetten van de kraan ruimte zit, heel vaak zijn de aansluitingen niet afgekit, daar kan het lekken.
 

Leveller1

  • #4
De kraan zit op een stenen muur en daarom heb ik geen problemen. Ook de rozetten zijn afgekit.
Het is waarschijnlijk een lek tussen de vloer en het 'losse' muurtje geweest. Nu deze wederom afgekit is, is de lekkage weer voorbij. Maar het ziet er allemaal niet meer uit. Vandaar mijn keuze. Gewoon opnieuw en nu zorgen dat de boel wel dicht is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu