Koude binnenmuur isoleren; juiste aanpak?

Futero

  • #1
Hoi,

Ik bezit een hoekhuis waarvan de buitenmuren (de kant die vrijstaat) in twee slaapkamers vrij koud aanvoelen. Dit merk je ook als je in bed ligt. Ik ben daarom van plan om deze muren te gaan isoleren. Ik weet dat de muren alsvolgt zijn opgebouwd van buiten naar binnen:
- Baksteen
- Spouw (NIET geïsoleerd)
- Kalksteen of iets dergelijks
- Stucwerk

Aangezien de spouw niet geïsoleerd is wil ik aan de binnenkant latjes bevestigen van 33mm dik waartussen ik glaswolplaten van +- 30mm plaats. Dit werk ik af door hier 12,5mm dikke gipsplaten tegenaan te schroeven.

Kan iemand mij vertellen of ik gevaar loop op condens of andere narigheden door deze constructie?

Alvast bedankt!!
 

Fiesiekus

  • #2
Je opbouw klopt, maar het beste plaats je nog een dampdichte folie tussen gipsplaat en isolatiemateriaal. En beter het isolatiemateriaal meer ruimte geven: zonde om het in te drukken.
 

Futero

  • #3
Mijn broer heeft isolatiemateriaal van zijn werk meegenomen en ik denk dat dat zo'n 3 centimeter is, kan ook net iets minder zijn. Ik zit trouwens fout met mijn 27mm dikte, dat moet 33mm zijn :oops: Ik heb het aangepast in de startpost. Dus als het goed is wordt het materiaal dan niet ingedrukt.

Over die dampdichte folie zat ik inderdaad te twijfelen. Ik heb een rol liggen dus wellicht dat ik die er nog tussengooi.

Bedankt voor je antwoord Fiesiekus!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu