Isoleren zolder - veel tocht bij vloer

Schik

  • #1
Ik ben bezig de zolder te isoleren. Aan de voor en achterkant van het huis komt onder de houten vloer veel tocht naar binnen. Na het weghalen van de houten vloer zie ik achter de laatste balk de muur zitten.

De vraag is hoe kan ik dit (grote gat wat te groot is om met pur te voorzien) het beste isoleren?

 

Freestyleklusser

  • #2
Ik zie alleen hout en bakstenen op de foto. Kun je het verduidelijken / toelichten?
 

Schik

  • #3
Dank je voor het kijken.

op de foto zie je onderaan het rietenplafond en daarboven een draagbalk van de vloer, die dicht tegen de buitenmuur zit, dan zie daarboven (in de spleet) de buitenmuur en daarboven een balk van het dak en het dakbeschot.
Ik weet hoe ik de vloer tussen houten balken kan isoleren, maar in deze kleineruimte heb ik niet alleen met houten balken, maar ook met de buitenmuur te maken. Ik vraag me af of ik er bijvoorbeeld steenwol in kan doen en aan welke kant een folie?

Mocht het niet duidelijk zijn, voeg ik nog een foto toe.

Groet Niels
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
In de spouw een strook steenwol stoppen die iets dikker is dan de spouw breed, gebruik een harde plaat steenwol, folie is niet nodig.
 

Schik

  • #5
Hoi Jan erg bedankt voor je reactie,

je geeft aan dat folie niet nodig is, maar nu heb ik nog vier rollen steenwol liggen, waar al folie aan zit. Zou je me kunnen zeggen of ik die wel mag gebruiken en zo ja hoe ik die dan het beste op de spouwmuur kan leggen? en mag de isolatie zo breed zijn dat het tegen de bakstenen (te zien op de foto) aankomt te liggen?

Groet Niels
 

Ralph

  • #6
Dat mag, kleine toevoeging aan de tip van Jan is wel dat je buiten zo'n 30 cm onder de dakgoot open stootvoegen moet hebben. Je sluit de ventilatie van de spouw op de zolder namelijk af.
 

Schik

  • #7
Thanks voor de toevoeging.

dat zal ik eens onderzoeken. Ben wel benieuwd wat te doen als de stootvoegen er niet zijn (gaatjes boren?). Mochten ze er wel zijn blijft mijn vraag wel: Hoe leg ik die steenwol met folie weg. Om nog wat preciezer te zijn: folie boven, onder, richting de muur of richting de balk? Misschien is het van belang te weten dat de zolder een slaapkamer gaat worden.

Groet Niels
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
De folie dient nergens voor in de spouw, u kunt steenwol zonder of met folie gebruiken, dat heeft geen invloed.
Een stuk van zo'n 10 tot 15 cm. is voldoende om de spouw tochtvrij te maken.

Goeie tip van Ralph, soms er zaken die voor iemand vanzelfsprekend zijn en hij het daardoor vergeet te vermelden.
 

Schik

  • #9
Hartelijk dank voor de antwoorden en tips. Voor mij is helaas nog niets vanzelfsprekend. Ik kan gelukkig aan de slag en ga er een strook steenwol tussen leggen en vooraf even kijken of er stootvoegen zijn.

Groet Niels
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu