Schuur isoleren en elektra aanleggen

RVliet

  • #1
Beste klussers,

Ik ben recent in een nieuwe woning (bouwjaar 1930) getrokken waar een schuur bij zit. De schuur willen we o.a. gaan isoleren en elektra laten aanleggen en gelijk ook het dak aanpakken. Bij hevige regenbuien staat de vloer helemaal blank (10 cm water) en ik vraag me af hoe we dit het beste kunnen isoleren zodat er geen vocht meer in komt. Er ligt nu een betonvloer in. Ik denk zelf dat het water door de grond naar binnen komt omdat vrijwel alle buren hun tuin hebben opgehoogd en onze schuur daarmee op het laagste punt ligt. Waarschijnlijk is ophogen dan een oplossing? Maar ik vraag me af of we dan niet ergens anders meer wateroverlast zullen krijgen.

Hoe zou ik dit zo duurzaam mogelijk kunnen oplossen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hebt zoeken waarschijnlijk zoeken nog niet gebruikt anders had je in je vraag gezet we zijn van plan om de schuur te verwarmen, deze vraag wordt over het algemeen als eerst gesteld.
 

EdP

  • #3
Is waarschijnlijk al niet meer relevant, maar ophogen zou natuurlijk de minst handige maatregel zijn, omdat water nou eenmaal naar het laagste punt vloeit en dat is dus de schuur in dit geval. Afwatering zou beter zijn. Het zou ook kunnen dat het via het dak naar binnen stroomt. Water kan de gekste routes afleggen in een constructie.
P.S. eerst dacht ik dat het over mijn schuur ging, maar dat kan niet meer, die is al afgebroken
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
EdP schreef:
Water kan de gekste routes afleggen in een constructie.
Maar altijd naar beneden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu