Bestaande zolder na-isoleren (betaalde 'opdracht')

---

  • #1
Beste Forumleden,

Relaties van me zijn bezig met de aanschaf van een woning met schuur uit de jaren 90, nu willen ze alvast weten wat ze met de zolder kunnen dus laten ze mij alles in 3d uittekenen.

Ik ben al jaren 3d ontwerper, en kan hier hulp mee verlenen. Nu wil ik ook kijken naar het bouwfysische aspect, aangezien dit het esthetische beïnvloed (exterieur of interieur). Ik begrijp de basics, maar ben geen expert op het gebied van oude constructies.

Vandaar zou ik graag gebruik maken van jullie gezamelijke kennis en expertise.

Ik ben nieuw op forums, maar dit lijkt me een prima plek om elkaar kennis te kunnen delen.




Zie illustraties, ik denk de binnenzijde aan te pakken tussen de gordingen met slimfix deco, van isobouw. en de buitenmuur aan de binnenzijde met stijlen van 38x89 h.o.h. 400, met aan de warme zijde de dampremmende laag achter de osb-plaat. Isolatievorm steenwol???

Bedankt!
(p.s. Ik ben nieuw op dit forum, maar las al een aantal leuke dingen. Leuk om te zien dat je hier je verhalen/kennis kan delen)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je zo'n opdracht aanneemt, mogen de opdrachtgevers ervan uitgaan dat je zélf de kennis hiervoor hebt. De vraag is te ingewikkeld om zo even te beantwoorden. We zijn geen vervanger van een goede opleiding.

Mijn advies: zoek een (betaalde) adviseur of sla de opdracht af.

Voor specifieke klusvragen ben je altijd welkom, maar hier gaat toch een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu