Ervaring gezocht met plaatfundering isoleren

Wiklola

  • #1
Hallo allemaal,

Na aankoop van onze woning zijn we aan het verbouwen gegaan.
De woning is gebouwd in 1964 en over de gehele achterzijde uitgebouwd, de datum van de uitbouw is onbekend en er zijn geen bouwtekeningen aanwezig, ook de vorige eigenaar kon hier niks over zeggen.
Om de woning beter te isoleren willen we de betonvloer in de uitbouw ook isoleren.
Het idee was om de vloer te verwijderen en een zwevende dekvloer te storten met uiteraard isolatie. Echter kwamen we tot de ontdekking dat het (waarschijnlijk) een plaatfundering met vorstrand is.

De vloer ligt direct op het zand. De opbouw is als volgt: Zand -> 10 cm beton -> 2,5 cm smeervloer (zie foto). Dus op het moment zit er geen isolatie.
Als ik de smeervloer eruit bik zou ik een opbouwhoogte hebben van 7,5 cm (ivm dorpel deuren/pui). Dit is te weinig om goed te isoleren en vloerverwarming te installeren.

Aan de buitenzijde van de uitbouw heb ik nog een gat gegraven en kom op 60 cm diepte (tov bovenkant betonvloer) een bredere strook beton tegen (zie foto).

Ik heb al contact gezocht met een constructeur maar ben benieuwd of iemand ervaring heeft met het verwijderen van zo'n vloer. Of zijn er andere ideeën om de vloer toch goed te isoleren?
(Als ik overga tot breken van de vloer gaat dit uiteraard in overleg met een constructeur).

Fundering aanbouw buiten.jpeg Opbouw betonvloer aanbouw.jpeg Plattegrond uitbouw.png
 

Sander 1972

  • #2
Ik zou een gat in de vloer van je uitbouw boren. Maar als het daar het zelfde is......... is het je fundering
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu