Isoleren kruipruimte houten vloer

Celaar

  • #1
Hallo,

In vervolg op mijn verhaal over het isoleren van de muren, wil ik ook de kruipruimte isoleren. Mijn plan was eerst om de houten balken te isoleren (eronder) maar is een alternatief als piepschuim "schelpen" ook een idee?

Is dit een veel grotere kostenpost? Is dit mogelijk voor bij een houten vloer? Is dit voldoende isolerend? De kruipruimte is verder droog dus echt optrekkend vocht is er niet, of weet iemand wellicht een ander goed alternatief voor isoleren?

Alvast bedankt voor reacties, Arie
 

Amdusias

  • #2
Wat is je voornamste punt dat je het anders wil doen?. de kosten ? of het werk er aan?.. of iets anders?
 

Chathanky

  • #3
Dat optrekkend vocht kan na het isoleren nog komen, dit hoeft niet maar is wel mogelijk.

Polystyreen is dampdicht en de houten balken mogen niet dampdicht opgesloten zitten, anders krijg je problemen met vocht en rotten/ schimmelen van de balken en vloer.

Het ligt er ook aan wat er boven zit: als de bovenlaag dampdicht is zoals laminaat, zou ik geen dampdichte isolatie nemen om problemen te voorkomen.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
De kruipruimte is zomer en winter kouder dan de vloer zelf. Omdat de vloer het warmste plekje is in de kruipruimte zal dat nooit de plaats zijn waar condensatie optreedt. Geen reden dus voor bezorgdheid bij het gebruik van dampdicht isolatiemateriaal.

Een prima oplossing is dikke spijkerflens glas- of steenwol tussen de balken met een reflecterende laag naar de vloer toe gericht. Er moet wel een luchtspouw overblijven omdat anders het voordeel van warmtereflectie teniet wordt gedaan.

Succes, Hein
 

Chathanky

  • #5
Het dampdicht isolatiemateriaal toepassen hangt toch sterk af wat de vloerbekleding is, ter voorkoming van opsluiting van de tussenliggende vloer.

Hier nog een handige site voor meer info, ook info over schelpen.
website inmiddels offline
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Overigens is alleen die ene pagina bereikbaar. Gelukkig die wel...

De rest van de site kom je alleen op indien je over de juiste inlog en password beschikt! Ik weet niet of Chathanky zich dat bewust was, voor jou is het misschien vanzelfsprekend de site te gebruiken?
 

Chathanky

  • #7
Niet gebruikelijk, ik vond em bij toeval een keer, registreren valt ook niet mee, je kunt nergens bij verders.
 

Starter

  • #8
Een tijd geleden heeft m'n broertje met wat technische vrienden zijn balkenvloer in de souterrain woning vervangen vanwege rot. Tegen de nieuwe balken hebben we tengels geplaatst waarboven op we die piepschuim platen hebben gelegd. De vrije ruimte onder die isolatie platen hebben we laten ventileren door wat openingen aan te brengen in de gevel. Hierdoor is de woning veel warmer geworden (lees ook veel minder vochtig). Ventilatie is dus ook een vereiste bij de strijd tegen vocht.
Geert
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu