Isolatie plafond - isolatie korrels goed isolerend?

Rheus51

  • #1
Hoi iedereen,
Ik moet nodig mijn slaapkamerplafond isoleren. Deze bevindt zich direct onder het dak. Alleen de plafondplaten zijn niet beloopbaar, dus ik kan er geen isolatierollen overheen rollen/leggen.

Weet iemand of isolatie korrels goed isolerend is. Dat zou nl wel kunnen,gewoon via een aanvoerslang de plafondplaten 10 cm dik van bovenaf dicht spuiten...??

groet,
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat de waardes zijn van die korrels, wat voor korrels bedoel je, zijn deze moeilijk te achterhalen.
Zelf een paar m2 EPS korrels, uit de DHZ winkel, via de zolder op een plafond aangebracht. Dit geleerd. Boven of tussen het plafond met de aansluiting schuindak moet het niet tochten. Bij de minste luchtstroom beginnen die korrels te bewegen. Elk klein gaatje moet je dichtmaken of het niet erg vinden af en toe wat korrels te vinden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik weet van iemand die spouwmuren isoleert met korrels dat hij de korrels op plafondplaten heeft geblazen, de korrels worden tegelijk van lijm voorzien dus ze blijven aan elkaar zitten.
Of het problemen geeft met eventueel verwijderen is mij niet bekend, ik denk dat dit mee valt want de plafondplaten zullen van een stoflaag zijn voorzien, alleen tegen de balken/latten zullen ze waarschijnlijk vast komen zitten.
 

Tiho

  • #4
Dat wordt idd een geheel door de lijm. Geen losse korrels.
 

Rheus51

  • #5
De bovenkant waar de korrels op moet komen is inderdaad vol met stof ( 80 jaar stof).
Maar het is wel een goede optie begrijp ik....
groet
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu