Isolatie plafond badkamer NIET dakkapel nog eens van binnenuit isoleren

MdeG

  • #1
Beste forumleden,

Ik ben een nieuwe badkamer aan het realiseren op onze 1e verdieping, waarvoor eerder dit jaar een dakkapel is geplaatst. Dit ten behoeve van extra ruimte uiteraard.
Nu zit ik met een dilemma wat betreft isolatie.

De nieuwe dakkapel is geïsoleerd van buitenaf en uitgevoerd door een aannemer. Ga er vanuit dat dit goed is gebeurd en dat de juiste folie is gebruikt voor wat betreft vocht.
De rest van het plafond is het oude deel van de woning. Boven dit plafond is de zolder die (door mijzelf) volledig is geïsoleerd met 12cm dikke PIR platen + dampremmend folie binnenzijde.
4a6394fc-a90e-4758-9e90-791a219747bf.jpg


We willen de badkamer uiteraard zo warm mogelijk houden met zo min mogelijk stoken (elektrische radiator komt er).
Derhalve zit ik te overwegen om het gehele plafond te isoleren, zowel dakkapel als oude zijde woning.

Dilemma: vanuit verschillende hoeken krijg ik te horen dat ik absoluut NIET de dakkapel nog eens extra van binnenuit mag isoleren. Als ik dit wel zou doen krijg ik allerlei houtrot problemen wordt mij verteld. Klopt dit, en zo ja, kan ik er dan maar beste alleen gips tegenaan schroeven?

Daarbij; als ik het oude gedeelte isoleer (links op de foto), hoe pak ik dit het beste aan? Glaswol en vervolgens gips zonder dampremmend folie (aangezien die al in het dak zit)?
Is dit dan wel vochtdicht genoeg?

Alvast ontzettend bedankt voor de hulp!

Groet, Maarten
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het oude gedeelte is een plat dak?

Het nieuwe dak van de dakkapel is als het goed is geisoleerd met een Rc van 6.3. Dan kan je het beste de rest van het dak ook daarmee isoleren. Maar ook wel aan de buitenkant.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu