Isolatie plafond

Terrence

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben onlangs een jaren '30 huis gekocht en zijn deze aan het renoveren.
Het plafond van de begrane grond ligt open en deze hebben we volgestopt met isolatie (Knauf insulation mw35). Echter, zijn wij bij de voorgevel aangekomen en daar vragen we ons af of hoe we deze het beste kunnen isoleren ivm de koudebrug. We hebben pirplaten (beide kanten aluminium). Kunnen we deze gewoon plaatsen (tegen muur aan) of moeten we nog rekening houden met een luchtspouw, omdat de voorgevel koud is. Of zijn er andere handige isolatie producten / manieren om dit te isoleren?

IMG_3467.jpg tempImageQHxV0p.png tempImagey2ra5s.png
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het een plat dak? Heb je je al ingelezen waar je welke folie gebruikt?
 

J@cco

  • #3
PIR lijkt mij een prima keuze voor tegen de muur. Ik zie echter ook stalen balken, zit hier een koudebrug voorziening of liggen deze in de gemetselde muur? Die zou ik dus ook stevig coaten en inpakken met isolatie en goed kijken wat dit doet met condensvorming als deze tegen de buitengevel aanliggen. Het vocht van de winterperiode moet wel weg kunnen.
 

MvanV

  • #4
Waar isoleer je het plafond voor? Warmte of geluid? Voor warmte is PIR uitstekend, voor geluid is steen/glaswol veel beter.
Overigens erg verstandig het plafond te isoleren als t toch openligt dat doen maar weinigen. Je kan dan boven een slaapkamer luchten zonder warmteverlies van beneden en het scheelt geluid. Glas/steenwol zijn bovendien functioneel in het tegenhouden van snelle verspreiding van eventuele brand. Pir minder.
Sowieso is t handig wat te doen aan de gevel, spouwmuurisolatie of isolatie aan de binnenzijde.
Pir kan zonder kier, maar een kleine kier helpt wel ietsje om steen sneller te drogen
80% van de droging gaat overigens via de buitenzijde.
Kieren geven wel snel koudebruggen tenzij zorgvuldig bekeken
En zoals terecht is opgemerkt, even inlezen in waar en wanneer folies e.d is belangrijk
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu