Begane vloer plafond isolatie met 1m ruimte

koreti

  • #1
Beste klussers,

Ten eerste, sorry voor mijn slecht Nederlands, ik leer het nog steeds.

Ik wil de geluidsisolatie tussen mijn begane grond en eerste verdieping verbeteren (voornamelijk stemgeluid want ik denk dat het al goed genoeg los staat voor contactgeluid).
Momenteel zit er in de berging en badkamer op begane grond alleen gipsplaten op het plafond.
Boven is er hout met ondervloer en laminaat wat ik ook ga vervangen door fermacell.

1.jpg

2.jpg


Ik vraag me af wat ik van onderaf kan doen want er zit momenteel ongeveer 1 meter ruimte tussen de vloeren dus weet niet zeker hoe ik het beste kan isoleren.
Zou ik rockwool tussen de balken moeten leggen (en afsluiten met dunne underlayment of OBS) en dan gipsplaten monteren zoals nu (1 meter eronder) of zou ik gewoon rockwool boven op gipsplaten moeten leggen (ik heb dit in 2 andere kamers)?

Ik zou graag de 1e optie doen, wat meer werk is maar ik verwacht een beter resultaat en in de toekomst zou het makkelijker moeten zijn om weer iets in deze ruimte te doen als ik alleen gipsplaat erop heb.

Zou benieuwd zijn naar jullie mening en adviezen.

Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heb je daar al naar gekeken. Het is niet mijn vak maar als ik heel veel dikke en zwaar hout zie vraag ik me af of er geen kieren zijn waar het geluid door kan lekken.
 

koreti

  • #3
Bedankt voor je antwoord.
Ja, ik zie geen problemen in een houten constructie. Geluidsisolatie valt wel mee, maar voordat ik alles dichtmaak (het was niet volledig afgewerkt door vorige eigenaar), wil ik zo goed mogelijk isoleren.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
Voor het beste resultaat het plafond er uit, en vervangen door een vrijdragend plafond met metal stud profielen dragend op de muren.
Dan 1 laag 12.5mm gipsplaat als plafond.
Tussen het plafond en de vloer 100mm glaswol.
Alle naden kitten met MS polymeerkit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu