Intergas HRE 36/30 geeft te heet verwarmingwater

Bert pit

  • #21
Hij regelt toch op aan/uit?
 

liviu2004

  • #22
Wie bestellen een evo + intergas hre36/30 zonder opentherm module?
 

Bert pit

  • #23
Die ketel is zo slim dat die vanzelf optimaal probeert te regelen. Alleen is dat afgestemd op een gemiddelde woning met een gemiddeld aantal radiatoren of VV. Met Evohome heb je soms maar een of twee radiatoren aan staan en daar kan een CV slecht mee omgaan. Bovendien zijn er ketels die altijd beginnen te stoken op vol vermogen en dan tijdelijk zeer heet water afgeven. Ik weet niet of de HRE dat ook doet, heb ik nooit aan gemeten.

In elk geval zou ik de max aanvoer terugzetten op 80 want je ketel moduleert op basis van deltaT terug. Sommoge ketels moduleren niet eens terug als die hoge starttemperatuur niet is bereikt, dus check dat even.

Ook kan de ketel aan een of twee radiatoren zijn minimaal vermogen nauwelijks kwijt. Aan/uit dan veruit het beste, want dan kan eventueel nog tijdsmodulatie plaatsvinden. Ondersteunt jouw ketel dat niet, dan kun je het aantal keren aan/uit per uur via evohome beperken tot 3X.
 
  • Like
Waarderingen: Joco

Joco

  • #24
ik heb het tapwatercomfort uit staan.
 

Joco

  • #25
ik heb voor nu even alles teruggezet naar fabrieksinstellingen behalve aan/uit. het tapwatercomfort op eco gezet. En de voorinstellingen van de radiator knoppen weer een stapje meer open gezet. Ga ik straks weer een paar keer meter wat de aanvoer en retour bij de ketel zijn.
 

Joco

  • #26
er is opeens nog meer lucht uit het systeem gekomen, nu lijkt het erop dat de aanvoer en retour redelijk normaal zijn; na een tijdje draaien is het ongeveer 60/43. En het lijkt dat de cv niet meer pendelt.
Nu ga ik langzaam aan de oude instellingen weer terug zetten en kijken of het goed blijft gaan, vermoed van wel.
bedankt allemaal voor het meedenken!. Ik heb weer wat geleerd.

Ik ga dus nog wel een bypass installeren. De makkelijkste plek is op de de verdeler op zolder die zit alleen nu op 20m afstand. Werkt het dan ook nog?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #27
Evo kan toch nooit de "master" zijn boven de ketelthermostaat/regeling?
(of is de Evo home een OpenTherm uitvoering?)
 

Willemjanw

  • #28
Hee Joco, leuk dat je er over begint dat de aanvoer vanaf ketel hoger is dan ingesteld. Ik ervaar exact het zelfde met mijn CV ketel. Combi 24/18 Intergas.

Ik had 75 graden ingesteld en uiteraard gaat de ketel er altijd iets over heen voordat deze uitschakeld. Bij mij gaf deze aan dat de temperatuur 78 graden was "steeksleutje inhouden" maar omdat ik nog een sensor, 1 meter van de ketel verwijdert op de aanvoer. voor mijn CV houtkachel sturing.
Dus kan ik ook de daadwerkelijke temperatuur van de aanvoer nogmaals meten.
En bij mij was deze op z'n max zelf 92 graden terwijl 75 graden was ingesteld. Nadat ik de radiatoren iets meer flow had gegeven werd het verschil wel kleiner. Ongeveer 10 graden nu.
Maar nog boven de ingestelde temperatuur.
Ik heb nu de temperatuur ingesteld op 65 graden en de CV aanvoer word nu maximaal rond de 75 graden. Ik dacht ook misschien een sensor stuk of iets dergelijks maar ik heb verder ook geen storingen of problemen met de ketel.
 
  • Like
Waarderingen: Joco

Joco

  • #29
@Ronny, het is wel een opentherm met de opentherm relais bij de ketel, maar de ketel zelf staat op aan/uit.

@Willemjanw. Ah dus toch ook. Ik had het in het verleden nooit gemeten met een ir meter, en ben laatst veel bezig geweest met inregelen enzo. Ik dacht dat het kwam door een instelling o.i.d. Maar het zou mogelijk kunnen zijn dat dit altijd al zo was en het me nog nooit is opgevallen alleen. Wat ik ook merk is dat ie bij opstarten eventjes op hoger vermogen draait en na een tijdje weer terug zakt naar lager vermogen en dan ook de temperatuur zakt in de aanvoer.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #30
Het is een aan/uit of een Opentherm regeling, wat jij beschrijft is niet mogelijk.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #31
de intergas hre kent een parameter E. als je deze op 2 zet regelt de ketel als aan uit en zal meteen met de maximaal ingestelde cv aanvoertemperatuur als setpoint reageren op warmtevraag
 

Joco

  • #32
de evohome R8810 is een opentherm relais. De ketelstaat inderdaad op E. = 2 dus aan/uit. Wat moet ik nu doen dan?
 

Lange Herman

  • #33
Parameter E. terug zetten op de fabrieksinstelling.
Dan zal de OT regeling als zodanig kunnen werken. Nu kan dat niet.
BTW ik las dat je parameter 3. en c. ook had aangepast.
Zet deze twee maar weer terug op de originele instelling, de pomp heeft nu bijna geen modulatie bereik. Als het goed past de regeling het toerental van de pomp aan afhankelijk van de branderbelasting. De branderbelasting is, onder andere, afhankelijk van de dT.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu