Inbouwreservoir op slechte muur

H Janssen

  • #1
Hallo harde werkers!

Wij hebben een Plieger inbouwreservoir gekocht, maar ontdekten dat de muur (uit 1605) waar die moet komen héél slecht is en niet te verstevigen . De Plieger kan nog geruild worden.

Bestaat er een geheel zelfdragend inbouwreservoir waarbij de muur geen/weinig gewicht van een hangend toilet moet dragen? Staat zo slordig wanneer de hele muur instort bij toiletbezoek.

Heel graag uw antwoord en vast bedankt daarvoor!

Groeten, Henriette
 

Gerrit

  • #2
Ja die zijn er. Ik weet alleen niet of de bouwmarkt deze heeft. Het is een systeem dat met 4 punten op de vloer wordt verankerd. Een merk ga ik hier niet noemen want ik weet niet hoeveel fabrikanten dit systeem voeren.
 

MarcoDezicht

  • #3
Let er wel op hoe stevig je hem op de vloer ook vast zet, dat er altijd een bevestiging aan de muur plaats vindt, want de meesten kracht komt aan de boven zijde van het frame te staan.

Want het zit zo als je op de wc zit komt er kracht op de pot te staan waar door je op de bovenste bouten de grootste kracht krijgt .
Het is een principe werking van een hefboom.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Misschien is het mogelijk de muur wat te verstevigen door een plaat betonplex o.i.d. voor de muur te plaatsen met een ruimte van ± 5 cm. tussen de plaat en de muur en daarna de ruimte op te vullen met purschuim.
Het lijkt me wel raadzaam het "systeem van Gerrit" te gebruiken.

Succes.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Wat houdt een slechte muur in?
Liggen er stenen los,brokkelen ze gewoon af?
Breken de stenen als je er een plug met schroef indraait?
Hoe dik is de muur?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu