Inbouwreservoir - speciale moer gezocht

Nickje123

  • #1
Beste forumleden,

Voor het inbouwreservoir van het UP merk ben ik opzoek naar een speciale moer/verloopring die op de positie van de kunststof montagestangen gebruikt kan worden.
Weet iemand of hiervoor een standaard artikel beschikbaar is? Of welke maat schroefdraad hierin past?

Deze positie:
Installatie-douchewc-inbouwreservoir-Geberit-UP320.jpg


Ik weet dat ze bestaan, ik kwam ze namelijk op onderstaande afbeelding tegen:
Moer.PNG


Hopelijk kunnen jullie mij helpen :)
Alvast bedankt en vriendelijke groet,
Nick
 

Dimkal

  • #3
Waar wil je de moeren voor gebruiken? Schroefdraad is specifiek van het merk en niet universeel. Als je een oplossing zoekt voor bijvoorbeeld verlengen dan heb je daar een verlengsetje voor. Op de site bij de leverancier kan je bij de bedieningspanelen de onderdelen terug vinden. Kijk bijvoorbeeld bij de Sigma serie als je een UP320 bak hebt of bij Delta als je een UP100 bak hebt.

IMG_1922.jpeg
 

Nickje123

  • #4
Bedankt voor jullie reacties heren,
De reden dat ik daar graag moeren wil plaatsen is omdat een "zelf ontworpen" betegelde drukplaat wil maken. Ik heb een onderliggende constructie verzonnen waarbij de betegelde drukplaat gelijk komt te liggen met het omliggende tegelwerk.

Echter moet ik deze onderliggende constructie bevestigen aan het UP framewerk, daarom was mijn idee gebruik te maken van speciale moeren die in de originele gaten passen. Het liefst behoudt ik de originele gaten + schroefdraad zodat er later alsnog een standaard GB drukplaat kan monteren.

Voorbeeld:
Drukknop betegeld.PNG
 

Dimkal

  • #5
Zo dat ziet er wel strak uit. Ik snap de uitdaging bij de montage. Eventueel de goedkoopste plaat bestellen en dan alleen het raampje en de bediening stiften en montagestiften (hockey stikjes) gebruiken. Misschien kan je het montageraampje kleiner maken zodat deze strak in de sparing van de bouwklos valt. Alleen moet je dan nog een oplossing bedenken om je bedieningspaneel (tegel) op je montage raam te monteren. Je hebt ook betegelbare bedieningspanelen. Alleen die vallen niet verdiept weg in je tegelwerk.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #6
Hoeft niet te zoeken is er gewoon standaard van het G.B.R.T merk.
Sigma afdekplaat vlak geïntegreerd met zicht frame
verdiepte bediening
Denk dat dit je probleem oplost op de originele manier
 

Dimkal

  • #7
De tip van @De loodgieter betreft een dichte afdekplaat. Deze worden gebruikt als er een elektrische of pneumatische spoelsysteem ingebouwd wordt die je op afstand kan bedienen bijv. op een zijwand met een oog of een drukknop die aangestuurd wordt via een mantelbuisje door de wand naar je bak. Deze plaat is dicht hier kun je geen knoppen inbouwen/indrukken tenzij je dit allemaal uitfreest. Je blijft dan wel een chromen randje zien.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
Kijk en hier komt de truc de plaat die nu bij zijn gewone drukker zit kun je gewoon overzetten.
Maar dan verdiept je hoeft niets uit te frezen je maakt gebruik van beide om tot de gewenste oplossing te komen.:prima::prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu