Stopkraan inbouwreservoir zit vast (platte bek schroef)

RW23

  • #1
Goedemorgen, hopelijk kan iemand met meer verstand van zaken een tip geven. Ik heb een Geberit inbouwreservoir met dezelfde stopkraan (of koppeling): https://www.klusidee.nl/Forum/topic/stopkraan-inbouwtoilet-lekt.156130/
Deze moet dichtgedraaid worden met de (platte bek) schroef maar hij zit muurvast. Heb er op advies van een loodgieter die hem ook niet in beweging kreeg WD40 ingespoten. Laat het nu een nachtje inweken maar mocht het onverhoopt toch niet lukken,..heeft iemand een tip? De hoofdkraan/waterleiding afsluiten voldoet in dit geval even niet. Het reservoir moet apart worden afgesloten van de watertoevoer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Dan druk er af en met een inbus de stopkraan verwijderen.
Je kunt hem in de schoonmaak azijn leggen of je plaats een nieuwe geberit spindelstopkraan
1700478278114.png
 

RW23

  • #3
Hallo Henk, super bedankt voor de snelle reactie! Ik post het nog even wanneer het met de wd40 e.d. is gelukt. Zo niet dan probeer ik het middels de spindelstopkraan. Kan even duren maar ik laat het hier sowieso nog even weten. Hebben anderen hopelijk ook weer iets aan. Nogmaals hartelijk bedankt!!
 

RW23

  • #4
Update voor degenen die er iets aan hebben. De oude spindel stopkraan was hier met geen mogelijkheid meer los te krijgen. Stukje koof moeten openmaken om achter het reservoir te komen. Het hele element (stopkraan/koppeling) losgedraaid, eruit gehaald en vervangen.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu