Inbouwreservoir plaatsen op niet vlakke ondergrond

Dannyn

  • #1
Beste klussers,

ik ben aan een woningrenovatie begonnen voor mijn nieuwe huis en wil een inbouwreservoir plaatsen. Nu heb ik de tegels van de vloeren verwijdert en van de muren, maar de vloer is niet helemaal egaal. Er steken wat stukjes beton uit en heb gaten moeten opvullen omdat de standleiding vernieuwd is en er wat beschadigingen in de vloer zaten. Daarom had ik het idee om het inbouwtoilet op een vuren balk te monteren omdat dit mij steviger lijkt dan het direct in het beton te schroeven gezien ik dit op heb moeten vullen. Om deze vuren balk te plaatsen moet de vloer dan ge-egaliseerd worden? Of maakt dit voor de balk niet uit omdat je het reservoir zelf waterpas stelt. Alvast dank

IMG_6444.jpeg IMG_6427.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gewoon zo op het beton, stellen doe je met de uitschuif poten, dus maakt niet uit als het beton aan een kant iets lager is.
Met een balk ga je mogelijk teveel de hoogte en liever geen hout op een plek waar het niet hoeft en het een keer vochtig kan zijn als er iets fout gaat.

Als de vloer een zooitjes is, dan misschien beter in het geheel egaliseren, dat maakt tegels leggen ook iets makkelijker.
 
  • Like
Waarderingen: Dannyn

Dannyn

  • #3
hartelijk dank voor je reactie. Ik laat het hout dan voor wat het is. Ik heb het achterste gedeelte dichtgemaakt met snelcement. Is dit voldoende sterk om 1 poot in vast te zetten?
 

Dimkal

  • #4
Waar ga je de afvoer op aansluiten? Hopelijk niet op dat y-stuk? Dat dient namelijk een T-stuk te zijn. Aansluiting op de standleiding altijd op 90 graden.
 

Dannyn

  • #5
Een rioolspecialist met behoorlijk wat jaren ervaring en zeer goede reviews heeft dit toch geadviseerd. Ik heb dit ook gezegd n.a.v wat research maar hij geeft aan dit altijd op deze manier te plaatsen en heeft nooit problemen gehad.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Een riool specialist is geen loodgieter of installateur.
Net wat @Dimkal ook al zei standleiding moet 90 graden T-stuk

aansluiting standleiding.JPG
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu